Hollanda İşçi Sendikası FNV, Amsterdam Schiphol havalimanında çalışan binlerce personelin yoğun iş yükünün altında ezildiğini ve bu durumun 1 Hazirandan önce giderilmesi gerektiğini açıkladı. FNV aksi halde eyleme gideceklerini belirtti.

FNV kampanya sözcüsü Joost van Doesburg konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şuanda yaşanan yoğunluğun yaz aylarında daha da artacağına dikkat çekerken, geçtiğimiz Pazar ve pazartesi günü yaşananlara atfen “Tamamen kontrolden çıktı. Personel üyeleri kelimenin tam anlamıyla çaresizlik yaşadı” dedi.

Van Doesburg sendika üyelerinin Schiphol’de eylem çağrısı yaptığını belirtti ve “Yani aynı anda çalışmayı bırakan temizlikçiler, bagaj görevlileri ve güvenlik görevlileri olacak. Hastalık oranı o kadar yüksek ki iş yükü herkesi zorluyor. Güvenlik görevlilerinin çalışma isteği giderek azalıyor ve bu nedenle tükenmişlik yaşıyorlar.” dedi.

Van Doesburg'a göre, Schiphol yönetimi aylarca çalışanlardan gelen uyarıları görmezden geldi. Personel de Mayıs tatilinde yaşanan aşırı yoğunluk sonrasında bu kadar yoğun bir döneme girileceğini beklemiyordu ancak durum hiç de düşünüldüğü gibi ilerlemedi.

Görüşmeler devam ediyor ancak…
Kampanya sözcüsü halen sendika ve Schiphol arasındaki müzakerelerin devam ettiğini ancak bunun sonucunda iş yükünün azalmadığını kaydetti. 

"Daha iyi bir olasılık yok” diyen Van Doesburg, personelin yanı sıra yolcuların da bu durumdan kötü şekilde etkilendiğini kaydetti.

FNV’nin çözümü
FNV daha önce de Schiphol’deki duruma dikkat çekerek, yazdan önce bir anlaşmaya varılması gerektiğini belirtiyordu

Sendika, Schiphol'de çalışmanın daha çekici hale getirilmesini ve iş miktarının mevcut çalışan miktarına uyarlanmasını istiyor. Sendikaya göre, bunu başarmak için uçuş sayısının da azaltılması gerekiyor. 

Van Doesburg Çarşamba günü Schiphol’den bir heyet ile görüşmeye devam edileceğini belirtirken, Schiphol CEO'su Dick Benschop'un bu toplantıya katılıp katılmayacağı yönünde bir açıklamada bulunmadı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın