Amsterdam Schiphol havalimanı yönetimi yoğun yaz ayları için getirdiği yolcu kotası uygulamasını uzattığını açıkladı. Açıklamaya göre sonbahar tatili dönemine denk gelen eylül ve ekim aylarında da alanda günlük yolcu kotası uygulaması devam edecek.

Eylül ve Ekim aylarında günlük kota
Havayolları şirketleri ile yapılan görüşmeler sonrasında karar alındığını belirten Schiphol yönetimi, Eylül ayında maksimum yolcu sayısının günlük 67 bin 500, Ekim ayında ise 69 bin 500 olmasına karar verildiğini açıkladı.

Personel sayısı artıyor ancak…
Schiphol, Ekim ayında yolcuları ve bagajları kontrol etmek için daha fazla güvenlik görevlisi olmasına rağmen, bagaj yoğunluğunun arttığını ve bu nedenle kota uygulamasının devam edeceğini açıkladı. Bagaj fazlalığının mevsimsel etkilerden kaynaklandığını dile getiren Schiphol “İnsanlar yazdan sonra güvenlik kontrolünde eşyalarını koymak için daha fazla sepet kullanmak zorunda kalıyor çünkü ceket, dağ botu ve yelek gibi daha fazla kıyafet yanlarında oluyor” açıklamasında bulundu.

İlk tepki ANVR’den geldi
Schiphol’ün günlük kota kararına ilk tepki ANVR Direktörü Frank Oostdam’dan geldi. Kapasite azaltımını normal kabul etmememiz gerektiği konusunda uyaran Oostdam “Bu yeni normal haline gelmiş gibi görünüyor, ancak insanların ne kadar kuyrukta beklemeleri gerektiği, bagajları hakkında ve hatta uçuşlarını yapıp yapmayacakları konusunda endişelenmeleri, hiç normal değil.” dedi.

Özellikle seyahat organizasyonları için “son dakika” rezervasyonlarının şimdiden tamamen suya düştüğünü belirten Oostdam, “Aynı şey sonbahar tatillerini de tehdit ediyor.” dedi.

Oostdam, iptaller ve yeniden rezervasyonlarla ilgili tüm çalışmalar nedeniyle seyahat endüstrisine büyük zarar verildiğini ve yaşanan zararın yaklaşık 2 yıl içinde kendini hissettireceğini dile getirdi.

Temmuz ve Ağustos kotası
Schiphol yönetimi, yaşanan yoğunluk ve personel eksikliğini 7 Temmuz tarihinden itibaren iki aylık süre için geçerli olan günlük yolcu kotası uygulaması ile çözmeye çalıştı.  

Buna göre, Temmuz ayında günlük en fazla 67 bin 500 yolcunun alanı kullanmasına izin verildi. Ağustos ayında ise 72 bin 500 yolcunun uçuşuna izin verilecek.

Foto: Ben Koorengevel - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın