Hollanda Havaalanları Slot Koordinasyon Merkezi ACNL, önümüzdeki günlerde Schiphol havalimanında yeniden yoğun bir periyod yaşanacağını duyurdu.

ACNL yaşanacak yoğunluğun havayolları şirketlerinin, Schiphol yönetiminin aldığı yolcu sayısı kısıtlaması kararına yeterince uymamasına bağladı.

Aynı geçen hafta pazartesi günü Amsterdam havalimanında yaşanan yoğunluğa benzer bir yoğunluk yaşanacağını belirten ACNL, Schiphol kısıtlamalarının en erken önümüzdeki haftadan itibaren etkisini göstermeye başlayacağını, bu kısa süre içinde de yolcu kapasitesinin düşmesinin beklenmediğini kaydetti.

Aynı türden bir açıklama Hollanda'da faaliyet gösteren havayollarının çıkarlarını korumayı hedefleyen BARIN derneğinden de geldi. Dernek de önümüzdeki günlerde alanda yoğunluğun artacağı endişesini paylaştı.

ACNL bu hafta içinde 45 havayolu şirketi ile görüşüldüğünü ve kendilerine her gün yolcu sayısının ne kadar azaltılması gerektiği konusunda bilgi verildiğini belirtiyor. Havayolu şirketleri kendi içinde seferleri ayarladıktan sonra bu bilgiyi ACNL’ye teyit ettirip nihai sonucu yolcularına aktarıyor. ACNL bu hafta içinde toplam 10 şirketten bu yönde geri dönüş aldıklarını belirtti.

Schiphol yönetimi personel sıkıntısı kaynaklı yaşanan yoğunluk nedeniyle geçtiğimiz hafta yolcu kotası uygulamasının ekim ayı sonuna kadar devam ettirilmesine karar verdi. Havayollarına gönderilen açıklamada yolcu sayısının en az yüzde 18 indirilmesi talebinde bulunuldu. 

140 başvuru yapıldı
Geçtiğimiz hafta tüketici derneği Consumentenbond tarafından kaçırılan uçuşlara yönelik açılan bildirim hattına 140 kişinin başvurduğu belirtiliyor. Yaz döneminde açılan bildirim noktası, alanda yoğunluğun azalması sonrasında kapatılmıştı. 

Schiphol Havalimanı, 23 Nisan-12 Ağustos tarihleri arasında alanda yaşanan yoğunluk sebebiyle mağdur olan yolcuların masraflarını karşılayacağını duyurmuştu. Comsumentenbond bu uygulamanın tarihlerinin uzatılmasını istiyor ve bu konuda alan yönetimi ile görüşmelere devam ediyor. Görüşmelerin büyük ihtimalle önümüzdeki hafta sonuçlanması bekleniyor.

Çözülemeyen sorunlar
Seyahatlari için Schiphol havalimanını kullanan yolcular aylardır, alanda yaşanan güvenlik personeli eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar oluşturuyor. Yaşanan durum ile ilgili yapılan yorumlarda; yaz aylarında personel için verilen ikramiyelerin personel azlığını bir nebze giderdiği ancak ödeneklerin kesilmesi ile personelin başka işlere yöneldiği belirtiliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.