Bugün ülke genelinde özellikle Kuzeydoğudan esen rüzgar nedeniyle hissedilen sıcaklık normal ölçülen sıcaklıktan daha düşük olacak. Hollanda Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) doğu ve güneydoğu illeri için sarı kodlu uyarı yayınladı. 

KNMI’den yapılan açıklamada Gelderland ve OveriJssel eyaletlerinde hissedilen derecenin eksi 15’e kadar düşebileceği, bu nedenle dışarıda olan kişilerin hipotermi riski ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. 

Açıklamada “Savunmasız kişilerde, eksi 10 derecenin altındaki rüzgar soğuğunda, dışarıda birkaç saat kalındığında hipotermi meydana gelebilir.” ifadesine yer verildi.

Uyarı sabah 6 ile 11 arasında geçerli olacak, hissedilen sıcaklığın öğle saatlerinde yükselmesi beklenmekte. Rüzgar nedeniyle hissedilen derecenin eksi 15 ile eksi 12 arasında olabileceği belirtildi. Ülkenin iç kesimlerinde hissedilen sıcaklığın eksi 7’ye, kıyı kesimlerinde ise eksi 2’ye kadar düşeceği kaydedildi.

Hissedilen derecenin -15 olması Hollanda için bir rekor değil. Bundan önce 7 Şubat 2012'de Lelystad yakınlarında eksi 28,6 olarak kaydedilmişti

Hollanda'da şimdiye kadar kaydedilen en düşük sıcaklık ise 1942 kışında eksi 27,4 derece ile kayda geçmişti.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Nationale Ombudsman

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.