Hollanda’da her yıl ortalama 1 milyon kişi sağlık sigortası şirketini değiştiriyor. Yükselen sigorta primleri ve zorlaşan sağlık hizmetleri ile bu sene ortalama 1,5 milyon kişinin sağlık sigortası şirketlerini değiştirmesi bekleniyor.

Sağlık sigortalarında değiştirme ve geçiş işlemleri sadece yenileme döneminde, aralık ayının sonuna kadar yani yeni yıl girmeden yapılabilmekte. Bu anlamda bu ay, özellikle sağlık sigortasını değiştirecekler ve kolektif prim indirimi arayışına girenler için yoğun dönem. BM Sigortam bu arayışta vatandaşlara yüzde 10 oranında prim indirimi ve ekstra ücretsiz ek poliçe indirimi olanağı sunuyor.

Sigorta şirketini 31 Aralıktan önce, yıl bitmeden değiştirmek veya avantajlı yeni bir kolektife katılmak ücretsiz ve kolay bir işlem. Bunun yanı sıra Hollanda’ya yeni gelenler de belediyeye yaptıkları kayıtları onaylandıktan sonra, BSN numarası ve kişisel bilgileri ile yılın her ayında sağlık sigortalarını arzu ettikleri şirket üzerinden başlatabiliyor.

Kişi başına 5 ila 15 euro avantaj
Sigorta şirketi değiştirmek veya avantajlı bir kolektife dahil olmak, prim ödeyen herkes için kişi başına aylık 5-15 euro’ya kadar avantaj sağlayabilir. Bunu 4 kişilik bir aile olarak düşündüğünüzde, yıllık avantaj miktarı kolaylıkla onlarca euroyu buluyor.

Bütün sigorta şirketleri 2023 yılı için uygulayacağı prim fiyatlarını kasım ayı içerisinde açıkladı. Buna göre (Basisverzekering) Temel Sigorta aylık primleri kişi başına 8 ile 20 euro arasında artacak. Temel sigortalarda kolektif indirimler kaldırılsa da ek sigortalarda (Aanvullendverzekering) bu indirimler devam ediyor. 

Hollanda’da büyük sigorta şirketlerinin Türkçe sağlık sigortası hizmeti veren yegâne sigorta acentesi olan BM Sigortam kolektif indirimleri konusunda da vatandaşları bilgilendiriyor.

BM Sigortam’ın çalıştığı sigorta şirketleri
BM Sigortam Zilveren Kruis, CZ, VGZ, NN, Stad Holland, (Upiva) OHRA, Menzis, ONVZ ve Salland şirketlerinin yetkili acentesidir.

Mevcut sağlık sigorta şirketinden memnun olmayan, 2023’de hangi fiyat teklifinin kendisi için daha uygun olduğunu araştıran, Sigorta şirketlerinin fiyatlarını ve içeriklerini araştırmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak isteyen BM Sigortam, hem Türkçe hem de Hollanda’da olarak bu konuda bilgi veriyor.

İndirim fırsatını kaçırmayın
Sağlık sigortası 2023 primlerinde kolektif sigorta aracılığıyla yüzde 10 indirim imkanı sunan BM Sigortam’a  013 - 467 52 67 numaralı telefondan ulaşılabiliyor. Bunun yanı sıra bu linki tıklayarak ve numaranız (Relatienummer)  ile bireysel verilerinizi dijital formülde doldurarak da onay vermeniz mümkün.

640x110 (2)
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marek Studzinski - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.