Sağlık sigortası şirketini değiştirmek isteyen vatandaşların 31 Aralık 2023 tarihine kadar vakti bulunmakta. Bu tarihi geçirenler ise sağlık sigortası şirketini değiştiremiyor.

Sağlık sigortası şirketleri önümüzdeki yıl uygulayacakları temel sağlık sigortası prim miktarlarını açıkladı. Buna göre prim miktarları ayda 5,50 euro ile 11 euro arasında değişen miktarlarda arttı.

Şirket değiştirmek için yapmanız gerekenler
Sağlık sigortası şirketinizi değiştirmek veya aldığı temel sağlık paketinde değişiklik yapmak isteyenler 31 Aralık 2023 gününe kadar bunu bildirmek zorunda.

31 Aralık 2023 tarihine kadar mevcut sağlık sigortasını iptal edenler, 31 Ocak 2024 tarihine kadar yeni bir sağlık sigortası yaptırabiliyor.  Yeni sağlık sigortası, geriye dönük olarak 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli oluyor.

2024 Sağlık sigortası maliyeti cebinizi nasıl etkileyecek?
Sağlık sigortasında değişiklik yapmak isteyen vatandaşların karar verirken bilmesi gereken birkaç önemli husus var. Eylül ayında açıklanan hükümetin bütçe planına göre, önümüzdeki yıl sağlık sigortasında cebimizi etkileyecek bazı değişiklikler olacak. Bu değişikliklerin başında aylık prim miktarları geliyor. 2024 yılında prim miktarlarını ayda 5,50 euro ile 11 euro arasında artacak.

Bir diğer nokta kişinin ödemesi gereken kişisel katkı payı (eigen risico) miktarı.  Bu yılın başında açıklanan bilgiye göre, kişisel katkı payı miktarı 2026 yılına kadar sabit tutulacak. Başka bir değişle 2024 yılında kişisel katkı payı miktarı 385 euro olacak.

Cebimizi etkileyen üçüncü nokta ise devletin vatandaşlara ödediği sağlık yardımı ödeneği (Zorgtoeslag) Bu ödenek bu yıl enflasyona da bağlı olarak, en fazla 154 euroydu. Ancak önümüzdeki yıl normal seviyesine dönecek ve 127 euroya inecek. Sağlık Yardık Ödeneği hakkınızın olup olmadığını öğrenmek için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

Hollanda’da 2024’te temel sağlık sigortası için sigorta şirketlerinin belirlediği prim miktarları listesi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.