Geçtiğimiz haftalarda sağlık sigortası şirketleri 2023 yılı için geçerli olacak prim miktarlarını açıkladı. Önümüzdeki yıl prim miktarları şirketten şirkete farklılık gösterse de yüzde 2 ile yüzde 15 arasında değişen miktarlarda artacak. 

2023 yılında temel sağlık sigortası (Basisverzekering ) primi 138,45 euro ancak, şirketler tarafından açıklanan rakamlara bakıldığında diğer prim miktarlarının ortalama ayda 10,19 euro artacağı görülmekte.

Özellikle son zamanlarda artan enflasyona bağlı olarak giderlerinde tasarruf yapmaya çalışan birçok vatandaş, temel paketin dışında kişisel olarak ödenmesi gereken katkı payını (eigen risico) artırarak diğer masraflardan kaçınmaya çalışıyor. 

Karşılaştırma sitesi Independer verilerine göre tasarruf yapmaya çalışan vatandaşların yüzde 40’ı en yüksek “eigen risico” miktarı olan 885 euroyu tercih ediyor. Ancak sitenin yaptığı araştırma bunu her durumda akıllıca bir seçim olmadığını gösteriyor.

BM Sigortam Genel Müdürü Mehmet Keskin SonHaber’e konu ile ilgili yaptığı açıklamada da kendilerine ulaşan vatandaşlar arasında tasarruf amacıyla katkı payını artırmak isteyenlerin olduğunu dile getirdi.

Temel sağlık paketinde en düşük katkı payı miktarı 385 euro. Vatandaşlar katkı payı miktarını 885 euroya kadar yükseltebiliyor. Bu şekilde yıllık yapılacak sağlık harcamalarından ortalama 300 euro tasarruf yapılabiliyor.

Bu konuda Mehmet Keskin vatandaşları şu şekilde uyarıyor; “Yıl içerisinde beklenmedik bir rahatsızlık olduğunda aylık 17 ile 22 euro arası prim avantajı sağlarken bu sefer 500 euro ekstra katkı payı (eigen risico) ödemek mecburiyetinde kalırlar.”  

Yeni bir sigorta seçerken katkı payı miktarını belirlemek konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirten Keskin, “Sigorta ve katkı payı (eigen risico) seçimi ve çözümü için 013 467 52 67 telefon numarasından bizimle de iletişime geçebilirler.” dedi. 

Sağlık sigortası şirketlerinin önümüzdeki yıl için açıkladığı prim miktarları için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz

640x110 (1)

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marek Studzinski - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.