Halk Sağlığı Enstitüsü RIVM Hollanda’da özellikle 5 yaş altın çocuklarda boğmaca vakalarının arttığı konusunda uyarı yayınladı. Bir yaşın altındaki hasta bebeklerin yarıya yakınını hastaneye yatırıldığı belirtildi. 

RIVM açıklamasında şu anda haftada 250 vaka görüldüğü belirtildi. Geçtiğimiz yıl kasım ve aralık aylarında vaka sayısının aylık 600 civarında olduğu hatırlatıldı.

Enstitü geçen yıl tüm Ocak ayı boyunca sadece 10 vaka görüldüğünü belirtirken soğuk algınlığı semptomları gösteren herkesi uyararak, hamile kadınlardan ve küçük bebeklerden uzak durmaya çağırdı.

RIVM, şu anda her hafta 20 bebeğe boğmaca teşhisi konulduğunu belirtti. 2024 yılında boğmacaya yakalanan bebeklerin yüzde 90'ından fazlasının boğmacaya karşı aşı yaptırılmamış bebekler olduğunu bu bebeklerin yaklaşık yarısının hastanede tedavi edilmek zorunda kalındığını açıkladı.

RIVM, mevcut boğmaca salgının genel olarak dini nedenlerle aşı karşıtı olan ve “Biblebelt” olarak anılan çevrelerde daha yoğun olduğunu açıkladı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Amsterdam’da ‘Türkiye’den Yunanistan’a, Poptan Halk Şarkılarına’ konseri Amsterdam’da ‘Türkiye’den Yunanistan’a, Poptan Halk Şarkılarına’ konseri

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.