Polis Salı akşamı Nijmegen’deki tbs (adli psikiyatri) kliniğinden kaçan iki mahkum hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada kaçan kişilerin 24 yaşındaki Luciano Dijkman ve 27 yaşındaki Sherwin Benshomin Windster olduğu belirtildi.

Polis, kimliği belirsiz kişilerin adli psikiyatri kliniğinin duvarında ekipman kullanarak bir delik açtığını, açılan bu delik sayesinde Dijkman ve Windster’in klinikten kaçırıldığını belirtti.

Açıklamaya göre; zanlılar ve yardımcıları beyaz renkli, üstü açılabilen Volkswagen Golf marka bir araçla kaçtı.

Kaçan mahkumların hem yerden hem de helikopterle havadan arandığını belirten polis, şuanda kadar kaçakların nerede olduklarının belirlenemediğini ancak uzman polislerden oluşan FastNL ekibinin soruşturmasının devam ettiğini aktardı.

Polis zanlıları gören vatandaşların; derhal ücretsiz soruşturma yardım hattını (0800-6070) arayarak ihbar etmesi ve kesinlikle bu adamlarla muhatap olunmaması uyarısında bulundu.

Polis açıklamasına göre kaçan kişilerin eşkâli:

2021 yılında silahlı soygun suçundan 5 yıl hapis ve zorunlu TBS tedavisi  cezasına çarptırılan Luciano Dijkman, normal bir yapıya sahip. Salı akşamı son görüldüğü anda üzerinde lacivert bir eşofman bulunan Dijkman 1,83 metre boyunda.

2019 yılında çifte gasp ve kurbanlardan birinin öldüğü silahlı soygun nedeniyle 5 yıl 6 ay hapis ve TBS'ye mahkum edilen Sherwin Benshomin Windster ise normal yapıda, 1.74 metre boyunda, 2 altın dişi ve göğsünde bir dövmesi bulunmakta. Kaçış sırasında üstünde kahverengi bir eşofman bulunuyordu

TBS klinikleri
Hollanda'da 4 yıl ve üzeri ceza alan suçlular, "TBS" olarak bilinen zorunlu tıbbi rehabilitasyon sürecine tabi tutuluyor. Ciddi psikiyatrik bozukluk nedeniyle kendileri ve çevreleri için tehdit oluşturan kişiler de, adli psikiyatri kliniklerinde tedavi görüyor.

Luciano Dijkman (Sol) ve Sherwin Benshomin Windsterurgent-pol

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın