Bakanlık, sendikalar ve Emniyet birimi yetkilileri arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, maaşlara önümüzdeki yıl Temmuz ayından itibaren yüzde 9,5 oranında zam yapılması kararı çıktı.

Adalet ve Güvenlik Bakanlığı Cuma günü polis sendikaları ve Emniyet Genel Müdürü Henk van Essen ile bu konuda bir anlaşmaya vardı. Bakanlık, müzakerelerde "muazzam iş yükü, sıkı işgücü piyasası ve yüksek enflasyonun" bu kararın alınmasında rol oynadığını belirtti.

Maaş artışının yanı sıra, personele daha iyi bir çalışma koşulu oluşturulmasına da karar verildi. Buna göre seyahat ödeneği artacak. Personelin izin günü veya ikramiye olanağı arasında seçim yapabileceği bir sistem uygulanmaya başlanacak.

Ayrıca, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ilgili tarafların "düzensiz çalışma yükünün çalışanlar arasında daha iyi dağıtılması" ve “erken emeklilik” konularını ele almasına karar verildi.

Kademeli zam
Emniyet mensuplarını maaşları toplu iş sözleşmesi süresince, 1 Temmuz 2024 ile 30 Kasım 2025 tarihleri arasında kademeli olarak artırılacaktır. Yüzde 5’lik ilk zam 1 Temmuz'da, yüzde 2’lik ikinci zam ise 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek. Buna ek olarak, maaş skalaları 1 Ocak 2024'ten itibaren yüzde 2,5 oranında artırılacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş