Bu yıl patlayıcıların karıştığı vaka sayısı bir yıl öncesine göre neredeyse üç kat arttı. Bir polis sözcüsü, en çok patlamanın Rotterdam polis birimi tarafından kaydedildiğini, bunu Amsterdam ve Den Haag’ın izlediğini bildirdi. 

Geçtiğimiz yıl toplam 228 patlama gerçekleştiğini belirten polis sözcüsü, Bu yılın başından itibaren 1 Aralık'a kadar olan 11 ay içinde toplam 622 vaka tespit edildiğine vurgu yaptı. Bu vakalar arasında ev ve iş yerlerine yapılan bombalı saldırılar da dahil.

Patlama ve bombalı saldırıların artmasının altındaki nedenlerin başında genellikle suç dünyasındaki bir çatışmalar  olduğunu söyleyen polis sözcüsü, bunun içerisinde uyuşturucu suçundan yasadışı kaçakçılığa, gasp ve gözdağına kadar her şey olabileceğini belirtiyor.

Polis sözcüsü patlamaların sayısının yılsonuna kadar artmaya devam ettiğini vurgularken, dün gece gerçekleşen bir dizi patlamayı örnek verdi. Polis kayıtlarına göre Cuma gecesi Rotterdam'ın Delfshaven bölgesinde bir konut kompleksinin verandası patlama sonucu zarar gördü, Dordrecht ve Almere'de de patlamalar meydana geldi. Den Haag’da da muhtemelen havai fişeklerden dolayı bir restoranın cephesinde hasar oluştu.

Ev veya işyeri fark etmeksizin tüm patlama ile sonuçlanan vakalar Polisin Ulusal Adli Koordinasyon Ekibi (LFTC) tarafından takip ediliyor. Bu yıl Temmuz ayında LFTC’den yapılan açıklamada bu vakaların sayısının özellikle Rotterdam ve çevresinde ciddi şekilde arttığına dikkat çekilmişti. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş