Bu yıl 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe giren uygulamaya göre, yarı kamusal ve kamuya açık binalardaki tüm sigara içme odaları kapatıldı. Önümüzdeki yıldan itibaren de tüm özel şirketler dki sigara odaları kapatılacak. 

2019 yılında mahkeme kararıyla yasalaşan yönetmeliğe göre yeme/içme sektörüne dahil olan tüm kapalı mekanlarda sigara içilmesine yasak getirildi. 

Alınan bu karar Sağlık Bakanlığının diğer sigara içme alanlarının da kapatılması yönünde girişimler gerçekleştirmesine olanak sağladı.

Şirketlerde bulunan sigara odaları, dumansız bir işyeri hakkının kanunla güvence altına alınmasından on yedi yıl sonra, 1 Ocak 2022’den  itibaren tüm binalardan kaldırılmış olacak.

Kafe, bar ve restoranlarda tezgah arkasından tütün ve tütün ürünleri satışı zaten yasaktı. Buna ek olarak, bir ay içinde sigara otomatları da sektördeki tüm mekanlardan kalkıyor. 

Süpermarketlerde önümüzdeki yıl 1 Temmuz'dan, itibaren tütün ve tütün ürünleri tezgahlardan kaldırılacak, 1 Ocak 2024'ten itibaren de marketlerin sigara satmalarına izin verilmeyecek.

Hollanda Gıda ve Tüketici Ürünleri Güvenliği Kurumu (NVWA) sigara odalarını kapatmayan şirketlere 600 euro  ile 4500 euro arasında para cezası verileceğini bildirdi. 

Tütün satış yasağını ihlal eden işletmelere ise 1360 euro ile 9000 euro arasında değişen rakamlarda ceza kesilecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU