Geçici hükümet 2021 yılından bu yana yürürlükte olan ve bu yıl mayıs ayında sonlanacak ‘özel sektörde konut kira artışında üst sınır’ uygulamasının en az 2027 yılı mayıs ayına kadar uzatılmasına karar verdi. Gözler Danıştay’ın vereceği karara çevrildi.

Cuma günü bakanlar kurulu tarafından alınan kararda kira artışı sınırı uygulamasının uzatılması ile pahalı kiralık mülklerin daha uygun fiyatlı kalmasına yardımcı olunacağı belirtildi.

Bilindiği üzere hükümet geçtiğimiz Aralık ayında 2024 yılı için özel sektörde kiraların en fazla yüzde 5,5 oranında zam yapılmasına izin verileceğini açıklamıştı. Verilen bu rakam üst sınır olduğu için ev sahipleri bu oranın altında zam yapabiliyor.

Ücret artışı artı 1 formülü
Geçici hükümetin önerisi, kira artışını tıpkı sosyal konut sektöründe olduğu gibi ortalama ücret artışı artı 1 formülüne göre ayarlamak. Eski yasaya göre, kiralar enflasyona ya da ücret artışına göre ayarlanabiliyordu ve buna yüzde 1 oranında ek yapılarak kiracılar için en uygun olan yüzde seçiliyordu. 

Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı

Bu yıl 1 Ocak'tan itibaren kiralara yüzde 4,5 enflasyon zammı artı 1 olmak üzere yüzde 5,5 oranında zam sınır getirildi.  Ücret artışına göre hesaplansaydı yüzde 5.8 ücret artışı artı 1 formülüne göre yüzde 6.8'lik bir artış olması gerekecekti.

Danıştay’ın kararı bekleniyor
Bakanlar Kurulunun aldığı karar doğrultusunda teklif, hükümetin önemli bir danışma organı olan Danıştay'a sunulacak. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.