Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilleri seçimi için Hollanda’da 29 Nisan tarihinde başlayan oy verme işlemi yarın son buluyor. CHP ve AK Parti Hollanda temsilcileri henüz oy kullanmamış seçmenleri oy vermeye çağırdı. 

Hollanda’da devam eden oy verme işlemi ile ilgili Son Haber’e açıklamalarda bulunan CHP Hollanda Birliği Başkanı Sufat Çelik ve AK Parti YSKM Hollanda Koordinatörü Hasan Tekten, 5 Mayıs 2023 itibariyle, toplam 120 bin 223 kişini oy kullandığını belirtti.

Tüm partilerin ortak çalışmaları sorunsuz bir seçim dönemi geçirilmesini sağladı

hollanda seçim chp

CHP Hollanda Birliği Başkanı Sufat Çelik “29 Nisan 2023 tarihinde başlayan 28.dönem milletvekilliği ve cumhurbaşkanı seçimleri büyük bir heyecanla başladı. Özellikle yurtdışında yaşayan halkımızın sorunları ve çözümleri konusunda halkımızın duyarlı olduğunu gözlemledik.” dedi.

Seçim öncesi diğer parti temsilcileri ile toplantılar yaptıklarını belirten Çelik, “Seçim sürecinin  sorunsuz işlemesi için birçok konuda mutabık olduk. Bu görüşmelerimiz olumlu sonuç verdi ve olaysız, karmaşasız ve birbirimizi anlayarak, küçük sorunları aramızda çözerek geçirdiğimiz bir seçim süreci yürüyor. ” açıklamasında bulundu.

Hasan Tekten ise henüz oy kullanmamış olan seçmenlere seslenerek “29 Nisan’da başlayan oy kullanma işlemleri son sürat devam etmektedir. Adil ve güvenli geçen bu seçim sürecinde 7 günde 120 binden fazla vatandaşımız oyunu kullanmıştır. Elde edilen veriler eşliğinde bu seçimlere vatandaşın ilgisi yoğun olup sandığa giden seçmen sayısının artması demokrasi adına sevindirici bir durumdur.  Lütfen oyunuzu kullanın. İradenizi sandığa taşıyın. Oy kullanmazsanız seçim sonrası sandıktan çıkacak sonucuna katlanırsınız. Unutmayın kötü yöneticiler sandığa gitmeyen iyi vatandaşlar tarafından seçilirler.” dedi.

“Henüz oy kullanmamış olan herkesi sandıklara bekliyoruz” 

holanda seçim akp

Her iki parti temsilcisi de henüz oyunu kullanmamış olan seçmenlere yönelik yaptıkları çağrıda, sandık başına gitmeye çağırdı.

Çelik “9 gün boyunca  süregelen seçim döneminde katılımın geçen seçimlere göre daha fazla olacağı kanısındayız. Hukukun üstün geleceği, demokratik ve adil bir seçim olması için elimizden gelenin fazlasını yaparak, halkımızın katılımını sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlık ve demokratik hakkını kullanmak isteyen vatandaşlarımızı son dakikaya kadar seçim bölgelerinde oylarını kullanmaları için bekliyoruz.” dedi.

AK Parti YSKM Hollanda Koordinatörü Hasan Tekten “Seçmen siyasi katılımı, vatandaşlık sorumluluğunu üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam etmektedir. Seçimlerin sona ermesine 2 gün kaldı. Henüz oy kullanmamış olan herkesi sandıklara bekliyoruz.” dedi ve “Lütfen oyunuzu kullanın.” çağrısı yaptı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.