Hollanda’da ilk kez ulusal ortaokul kayıt haftası düzenleniyor. Bugün başlayan kayıt haftasında ilkokul sekizinci sınıfı bitiren 170 bin öğrenci ortaokula kayıt yaptıracak.

Eski sistemde bazı çocukların ortaokul tavsiyeleri diğerlerine göre daha erken netlik kazanıyordu. Tavsiyeleri belli olan öğrenciler kayıtlarını erkenden yaptırıyor diğer öğrencilere ise okullarda yer bulmak zorlaşıyordu. Tüm ülke genelinde uygulanacak ortaokul kayıt haftası sayesinde bu sorun da ortadan kalkmış olacak.

Çocuklar Ocak sonu ve Şubat başında yeni ilerleme testine girdiler. Bu test, final testinin devamı niteliğindeydi. Geçtiğimiz haftalarda ilkokul öğrencileri ve velileri sonuçları ve dolayısıyla ortaokul seviyesi için nihai tavsiyeleri de aldılar.

Bazı okullarda çocuklar geçen haftadan beri başvuru yapabiliyor. Daha önce başvuran çocuklara öncelik tanınmadığı sürece buna izin verilmekte. 

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

Başvuru haftasının sonunda kayıt yaptıran çocukların yer bulma şansı da eşit olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.