Hollanda’da hava sıcaklıkları önümüzdeki pazartesi gününden itibaren 30 derecenin üzerinde seyredecek. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü RIVM ve Rijkswaterstaat şimdiden olası yüksek sıcaklıklar için ısı protokollerini devreye sokmaya hazırlanırken, KNMI özellikle güney bölgeleri için sarı kodlu alarm uyarısında bulundu.

Tropikal sıcak uyarısı için Hollanda'daki resmi ölçüm noktalarından birinde sıcaklığın 30 derecenin üzerinde kayda geçmesi gerekiyor. Şu anda 24,7 derece olan De Bilt'teki ana istasyonda da 30 derece veya daha fazla olduğunda resmi “tropik sıcak gün” olarak tanımlanıyor.

Weerplazaya göre hafta sonunda sıcaklıklar Hollanda’da alıştığımız yükseklikte yani 20 ila 24 derece arasında seyredecek ve hafifi bir batı rüzgarı hissedilecek. Sıcaklıklar ülke genelinde pazar günü 24 ila 27 dereceye çıkacak.
 
Pazartesi ve Salı 40 derecenin üstünde seyredecek
Meteorolog Wilfred Janssen’a göre pazartesi sıcaklıklar Güney Avrupa’dan gelen sıcak dalganın etkisiyle pazartesi ve Salı günü 30 derecenin üzerinde çıkacak. Janssen  özellikle Güney bölgelerinde sıcaklıkların 40 derece civarında olacağı tahmininde bulundu. 

Farklı kurumlardan yapılan açıklamalarda da tahminlerin çıkması halinde vatandaşların çok dikkatli davranmaları gerektiği uyarısı yapıldı. RIVM öngörülen sıcaklık artışının  'yaşlılar, bebekler, kronik hastalar, aşırı kilolu insanlar ve bakım evlerindeki insanlar’ için tehlikeli durumlar yaratabileceğini belirtti.

Öğleden sonra dış mekanlarda dikkatli olun!
KNMI'nin güney illeri için sarı kodlu uyarı yayınlaması bekleniyor. Enstitüden yapılan açıklamada  sıcaklığın yaşlılar ve sağlık durumu zayıf insanlar için sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çekilirken, yeterince su içilmesi, kendilerini ve evlerini serin tutmaları tavsiyesinde bulunuldu. Ayrıca özellikle öğle vakitlerinde fazla fiziksel efor sarf edilen aktivitelerden kaçınılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Yola çıkmadan hazırlığınızı yapın!
Rijkswaterstaat, muhtemelen bu yıl ikinci kez ‘ısı protokolünü’ devreye sokacak. Bahsedilen ısı protokolünde örneğin yolda aracı arıza yaptığı için kalan sürücülere derhal müdahale edilecek ve araçlar benzin istasyonu veya park alanı gibi daha güvenli bir bölgeye çekilecek.

Rijkswaterstaat, sürücülere yola çıkmadan önce iyi bir hazırlık yapmalarını, yanlarında yeterli içme suyu ve olası bir arıza anında beklemek zorunda kalındığında kullanmak için bir şemsiye bulundurmaları tavsiyesinde bulundu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın