2014 yılında Rotterdam'da öldürülen Hamdi Bilir cinayetiyle ilgili Hollanda polisi tarafından aranan Cengiz A., İstanbulda yapılan operasyon sunucu gözatına alındı.

Cinayet şüphesiyle Interpol tarafından 5 yıldır aranan Cengiz A.’ın, 4 yıl önce İstanbula gelerek restoran işletmeye başladığı öğrenildi. 

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde bir dürümcüde öldürülen Hamdi Bilir cinayetine karışan Cengiz A., Hollanda polisi ve Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol tarafından kırmızı bültenle her yerde aranıyordu. 

Interpol, Cengiz A.'ın daha kolay yakalanması için vücudundaki dövmelerin fotoğrafını da yayımlamıştı.

Cengiz A. ve beraberindekiler, İstanbulda yürütülen başka bir cinayet soruşturması kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, gözaltına alındı.

Cinayet şüphesiyle Interpol tarafından aranan Cengiz A.’ın iş adamı kimliğiyle bir televizyon programına da konuk olduğu anlaşıldı. Rotterdam doğumlu Cengiz A. hem Türk hemde Hollanda vatandaşı olduğu belirlendi.

Türkiye'de sürdürülen soruşturmayla ilgili adliyeye gönderilen Cengiz A. ve beraberindeki 7 kişi mahkemece tutuklandı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU