Salı sabahı Kuzey Brabant eyaleti, Oisterwijk belediyesinde iki ilkokulun olduğu binaya, muhtemelen silahla giren saldırgan, saatler süren aramanın ardından yakalandı. Polis saldırganın Oisterwijk’da yakalandığını açıkladı.

Oisterwijk Belediye Başkanı yaptığğı açıklamada "Bu olayın çocukların ebeveynleri üzerinde de çok büyük etkisi var. Bu konuda onlara destek ve rehberlik sunmak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Bölge sakinleri de halkımız gibi korkmuş ve öfkeli. Anlaşılır ve haklı bir şekilde. Polisin büyük bir kararlılıkla bu kadar enerjik bir şekilde hareket etmesinden dolayı mutluyum."dedi.

İhbar polise sabah saat 8 sularında geldi. Willem de Zwijgerlaan'da De Coppele ve SBO Mozaik adlı iki ilkokulların bulunduğu binaya giren bir adamın çevreye tehditler yağdırdığı ve muhtemelen silahlı olduğu belirtildi. Okul idaresinin polise yaptığı ihbar üzerine çok sayıda polis olay yerine intikal etti.

Çocuklar ve öğretmenler polis nezaretinde binadan çıkartılarak, güvenli bir bölgeye alındı. O sırada okulun çevrisini saran polis ekiplerine Özel Harekat Timleri de katıldı. Binadan çıkartılan çocuklar geçici olarak Sportlaan'daki bir yüzme havuzuna yerleştirildiler. Bölgeden gelen son bilgiye göre tüm çocuklar aileleri tarafından alındı.

Binada De Coppele ve SBO Mozaik adlı iki ilkokul bulunuyor. Saldırganın çevrede dolaştığı ihtimali üzerine diğer okullar da önlem olarak kapılarını kapattı. Çocukların dışarıda oynamasına izin verilmedi.

Yapılan ilk arama ve incelemelerden sonra polis, adamın okul binasını terk ettiğini ancak arkasında patlayıcı bir cihaz bırakmış olabileceğini duyurdu. Bunun için yerel sakinlerden evlerinde kalmaları uyarısında bulundu. Okula giren bomba imha ekibi bina içerisinde patlayıcı cihaz bulunmadığını açıkladı. 

Polis, adamın okulun çevresinde dolaşıyor olabileceği ihtimaline karşı Burgernet üzerinden uyarı yaptı. Verilen eşkalden adamı tanıyanların 112'yi aramaları ve kimsenin adama yaklaşmaması gerektiği belirtildi. Polisin verdiği eşgale göre şüphelinin; “siyah, orta uzunlukta kıvırcık saçlı bir erkek. Yaklaşık 30 yaşlarında. Gri bir eşofman altı giyiyor ve küçük bir çanta taşıdığı.” belirtildi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş