GÜNCELLEME - Saldırganın çevrede dolaştığı ihtimali üzerine diğer okullar da önlem olarak kapılarını kapattı. Çocukların dışarıda oynamasına izin verilmiyor. 

Polis, adamın okul binasını terk ettiğini ancak arkasında patlayıcı bir cihaz bırakmış olabileceğini düşünüyor. Bunun için yerel sakinlerden evlerinde kalmaları uyarısında bulunuyor.

Özel ekiplerin okul binasında arama yapacağı belirtiliyor.

Polis sosyal medyada saldırganın yakalandığına dair paylaşımların gerçeği yansıtmadığını ve saldırganı arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Hollanda’da bir kişi silahla okula girdi, polis okul etrafını sardı
Salı sabahı akli dengesinde problem olduğu düşünülen, muhtemelen silahlı bir kişinin Tilburg yakınlarındaki Oisterwijk belediyesinde bir ilkokula girdiği belirtildi. Polis sözcüsü, şuanda güvenli, bir şekilde okuldan tahliye edildiğini açıkladı. Özel Harekat Timi okul çevresinde konuşlandırıldı

Willem de Zwijgerlaan'daki okula giren 30 yaşlarında olduğu düşünülen adamın çevresine tehditler savurduğu, bunun üzerine okul görevlilerinin polisi aradığı belirtiliyor. 

Adamın girdiği binada De Coppele ve SBO Mozaik isimli iki ilkokul bulunuyor. Adamın tam olarak hangi okula girdiği henüz bilinmiyor ancak ders saati öncesinde binaya girdiği belirtiliyor.

Polis sözcüsü adamın okuldan çıkmış olma ihtimalinin de değerlendirildiğini bu nedenle okul çevresinde de aramalara devam edildiğini, ancak her an okula baskın yapmak için Özel Harekat Timi’nin bina yakınında hazır tutulduğunu açıkladı. Bir polis helikopteri Oisterwijk üzerinde tur attığı söyledi.

Olay anında tüm öğrencilerin ve öğretim üyelerinin okul binasından tahliye edilerek güvenli, bir bölgeye alındığı aktarıldı.

Okul müdürü Robb Udo,olay anında ana okulunda bazı çocukların bulunduğunu ve çocukların hızla dışarı çıkarıldığını,  güvende olduklarını söyledi. Okula yeni getirilen diğer çocuklar ise geçici olarak Den Donk spor salonuna yerleştirildi. Bir grup öğretmen okulun dışında nöbet tutuyor.

Polis, adamın okulun çevresinde dolaşıyor olabileceği ihtimaline karşı Burgernet üzerinden uyarı yaptı. Verilen eşkalden adamı tanıyanların 112'yi aramaları ve kimsenin adama yaklaşmaması gerektiği belirtildi. Polisin verdiği eşgale göre şüpheli; siyah, orta uzunlukta kıvırcık saçlı bir erkek. Yaklaşık 30 yaşlarında. Gri bir eşofman altı giyiyor ve küçük bir çanta taşıyor. 

#Oisterwijk Rond 08.00 uur ontving de politie een melding over een agressieve, en mogelijk bewapende, man in een basisschool aan de Willem de Zwijgerlaan. Kinderen en leerkrachten zijn in veiligheid gebracht. Een eventuele verdachte is nog niet aangetroffen.

— Politie Tilburg eo (@POL_Tilburg) November 14, 2023

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş