İki yıl önce 11 yaşındaki çocuğuna aşırı dozda çeşitli ağrı kesici, uyku ilacı ve antidepresan hapları vererek zehirlenip ölmesine neden olan 35 yaşındaki Jolanda M., Perşembe günü görülen mahkemede 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi. 

Zevenbergen’da ikamet eden Jolanda M., bu güne kadar suçunu inkar etti ancak mahkemeye sunulan kamera kayıtları annenin işlediği suçu gözler önüne sermeye yetti.

Savcılık zanlı için 12 yıl hapis cezası ve zorunlu tbs tedavisi isteminde bulundu. Ancak mahkeme, kadının oğlunu gerçekten öldürmek istediği ve tekrarlama riskinin bulunmadığını gerekçe olarak göstererek hapis cezasını 10 yıl ile sınırladı ve tbs yerine hapis cezasının ardından denetim altında tutulmasına hükmetti.

Çocuk, 2020 yılı şubat ayında aldığı aşırı doz ilaç yüzünden hayatını kaybetti. Anne son ana kadar çocuğun bu ilaçları kendi başına aldığını iddia etti. Ancak çocuğun yatak odasındaki kamera kayıtları annenin çocuğuna ilaç verdiğini kanıtladı.

Davranış bilimi uzmanlarına göre ise Jolanda M., büyük ihtimalle Münchhausen by Proxy sendromuna sahip bir kadın ve yıllarca oğlunu hasta ederek ilgiyi üzerinde toplama çabası içerisinde oldu.

Münchhausen by Proxy sendromu nedir?
Münchhausen by Proxy sendromu bir çocuk istismarı şeklidir ve istismarın faili çoğunlukla mağdurun ebeveyni olduğu için sağlık personeli tarafından istismarın kanıtlanması kolay değildir.  Bu kişiler kendine yönelik bir ilgi çabasından çok otoritesi altındaki kişilere dikkat çekme uğraşı içerisinde olur. 

Münchhausen by Proxy sendromuna sahip ebeveynler özellikle çocuklarının sürekli hasta olduğuna inanır ve bunun için doktor doktor dolaşarak yarattıkları rahatsızlığa çare aramaya başlar. İstismar ilerledikçe çocuğun hayatını kaybetme riski de giderek artar.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş