UWV geçen yıl toplam 6 bin 600 sosyal yardım alan kişinin bilgi verme yükümlülüğünü ihlal ettiği için ceza aldığını açıkladı. 2022 yılında bu rakamın 10 binin üzerinde olduğu kaydedildi.

Bilgilendirme yükümlülüğü, ödenek alan kişilerin tatil, taşınma ya da gönüllü çalışma gibi konularda UWV'yi bilgilendirmesi gerektiği anlamına geliyor. Bu yapılmazsa, yardım alanlar aldıkları fazla miktarı geri ödemek zorunda kalıyor. Ciddi ihlallerde UWV ayrıca para cezası da uyguluyor. 

Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı

UWV’nin açıklamasına göre 2022'de bin 7 yüz kişiye, 2023'te bin yüz kişiye ek para cezası uygulandı. Ortalama olarak kişi başına düşen ceza miktarı 2000 euro civarındaydı.

UWV geçtiğimiz yıl, yurt dışında ikamet ettiği gerekçesiyle para cezası verilen yüzlerce kişinin cezasını da iptal etti. Ayrıca 5 bin kişinin kurum tarafından bilindiği halde ek iş yaptığı gerekçesi ile yanlış yere para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

UWV ödenek alan ancak hala çalışabilecek durumda olan kişiler için “Çaba gösterme” yükümlülüğü getiriyor. Bu kişiler bir iş başvurusunda bulunmaları gerekiyor, aksi takdirde yardımlarının kesilebileceği anlamına gelir.

UWV rakamlarına göre bu kişiler arasında 2022'de yaklaşık 80 bin, 2023'te ise 58 binin üzerinde ihlal tespit edildi. Ancak UWV, özellikle işsizlik parası alan kişilere nispeten daha fazla tedbir uyguladı.

UWV'ye göre, geçen yıl bir önceki yıla göre ihlal sayısındaki azalma kısmen, kurumun yardım alan kişileri hakları ve yükümlülükleri konusunda daha iyi bilgilendirmesinden kaynaklanıyor.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.