Korona pandemisi ve geçen yıl yaşadığımız ekonomik çalkantılı bir dönemden sonra tatile gitmek için rezervasyon yapanların sayısı giderek artıyor. Seyahat endüstrisi birliği ANVR, ocak ayında 3 milyondan fazla Hollandalının yurtdışı tatili için rezervasyon yaptığını bildirdi.

ANVR'ye bağlı seyahat acenteleri aracılığıyla yapılan rezervasyonların sayısı, geçen yıla göre yüzde 50 arttı. Pazar araştırmacısı GfK tarafından 40 binden fazla kişi ile yapılan bir araştırma sonucuna dayanan ANVR açıklamasında, pandeminin başladığı 2019 yılı ile kıyaslandığında bu artışın yüzde 13 civarında olduğu belirtildi.

Ocak ayında yapılan tatil rezervasyonlarına bakıldığında, Avrupa içindeki destinasyonları tercih edenlerin oranı diğer bölgelere göre daha fazla olduğu görülüyor. Yapılan rezervasyonların yüzde 83’ü Avrupa içerisindeki destinasyonlar.

2019 yılındaki rezervasyonlarla karşılaştırıldığında Belçika’yı tercih edenlerin oranı yüzde 76. Ancak. Pandemi öncesi ile kıyaslandığında Türkiye, İspanya ve Yunanistan gibi popüler güneş destinasyonlarına yapılan rezervasyonlarda da artış görülüyor.

Uzak mesafeli seyahatleri düşünenlerin tercih ettiği bölgelerin başında Asya ülkeleri geliyor. Afrika da ilgi gören bir destinasyon olarak görülüyor ancak bu kıtada en fazla Mısır ve Fas gibi Kuzey Afrika ülkeleri tercih ediliyor. Buna karşı Kuzey Amerika’ya yapılan rezervasyonlarda 2019 kıyasla neredeyse üçte bir düşüş olduğu belirtiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.