Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA tarafından yapılan uyarıda içerisinde Sibutramine ve Sildenafil adlı maddeler bulunduğu tespit edilen ve sadece internet üzerinden satışı yapılan, FXSLIM Lady&Man marka zayıflama çaylarının kesinlikle kullanılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Ana merkezi Türkiye’de bulunan FXSLIM Lady&Man zayıflama çayı dünya çapında Instagram, TikTok, Snapchat ve Facebook gibi sosyal medya ağları aracılığıyla ve farklı kişiler tarafından satılmakta. 
NVWA, satıcıların her satıştan belli bir prim aldığını bu nedenle satan kişileri takibin zor olduğunu dile getirdi.

NVWA uyarısında halen elinde bu ürün bulunan tüketicilerin derhal kullanıma son vermeleri, herhangi bir sağlık şikayeti yaşayanların da ev doktoruna müracaat etmesi gerektiği vurgulandı.

Etiketinde yazmıyor
NVWA, Viagra alternatifleri olarak kullanılan ucuz ereksiyon haplarında bulunan Sildenafil adlı maddenin damar genişletici özelliğinin bulunduğunu, Sibutramine’in ise obezite ve aşırı kilo tedavisinde doktor kontrolünde kullanıldığı kaydetti. Her iki maddenin bahse konu olan çay paketine ait etikette belirtilmediğine dikkat çekti.

Kullanıcılardan gelen şikayetler arttı
Zayıflama çayını kullandıktan sonra baş ağrısı, ağız kuruluğu ve kalp çarpıntısı yaşayan ya da kusma ihtiyacı duyan birçok kişiden şikayet alındığını belirten NVWA, 2016 yılında yaşanan buna benzer bir vakayı da hatırlattı.

NVWA’nın bahsettiği vakada, sibutramin içeren bir zayıflama çayı kullanan kadın, yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış ancak hayatını kaybetmişti.

Gerekli şikayetler yapıldı
Kurum Türkiye menşeili şirketin Instagram hesabının NVWA'nın şikayeti üzerine kapatıldığını duyurdu. Ayrıca Avrupa Gıda Güvenliği Uyarı Sistemi (RASFF) aracılığıyla Türk makamlarıyla temasa geçildiği aktarıldı. 

NVWA Hollanda’da FXSLIM Lady&Man zayıflama çayının satıldığını gören vatandaşların da bu bilgiyi kuruma bildirmelerini istedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş