NS personelinin grevi bugün Güney Hollanda’ bölgesinde devam edecek. Tren hatlarında merkezi bir bölgeye sahip olan Güney Hollanda’daki grevin tüm ülkeyi etkileyeceği tahmin ediliyor.

Hollanda Devlet Demiryolları (NS) personelinin bu hafta Çarşamba günü başlattığı 24 saatlik grevde bugün güney Hollanda’daki tren seferleri yapılmayacak. NS bugün yapılacak grevin tüm ülkeyi olumsuz etkileyeceği açıklamasında bulundu.

Başta FNV sendikası olmak üzere bazı sendikalar ve NS yönetimi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmasa girmesi üzerine başlatılan 24 saatlik grevde bugün Güney Hollanda bölgesinde tren seferleri yapılmayacak.

Perşembeyi cumaya bağlayan gece saat 04:00’da başlayan grev cumartesi günü saat 04:00’e kadar devam edecek.

Tüm ülke etkilenecek

NS grev01
NS daha önce yaptığı duyuruda, grev nedeniyle Güney Hollanda bölgesinin büyük çoğunluğunda neredeyse hiç tren seferi yapılmayacağını duyurdu. Ancak NS’e göre bugün yapılan grev, Çarşamba günü ülkenin kuzeyinde gerçekleşen ilk grevden çok daha fazla bölgeyi olumsuz etkileyecek.

NS sözcüsü Cuma sabahı yaptığı açıklamada, "Bu bölge Hollanda'nın geri kalanıyla çok iç içe geçmiş durumda" dedi ve diğer bölgelerdeki tren seferlerinin grevden etkileneceği uyarısında bulundu.

NS kendi web sitesinde bulunan seyahat planlayıcısı uygulamasında, grev nedeniyle sefer yapılmayan hatları kırmızı olarak gösterdi. Bazı hatlarda ise normalden daha az sefer yapılacağı belirtildi.

Saat 08:30 itibariyle tren hatlarındaki durum şu şekildeydi:

NS reisplanner

Alphen aan den Rijn - Gouda ve Dordrecht - Geldermalsen arasındaki R-net seferleri de dahil olmak üzere diğer toplu taşım araçları çalışmaya devam edecek. Thalys ve Eurostar seferleri de normal şekilde çalışacak. Brüksel intercity treni normalden daha az sefer sayısı ile çalışmaya devam edecek.

NS personelinin grevi Pazartesi günü ülkenin kuzeybatı bölgesinde devam edecek. 30 Ağustos'ta ülkenin merkezinde, 31 Ağustos'ta da doğu ve güney Hollanda’da yapılacak.

Maaşlara zam ve 600 euro ikramiye talebi

NS grev02
NS ile FNV, CNV ve VVMC sendikaları arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakereleri başarısız oldu. Sendikalar, 5 Ağustos'ta demiryolu şirketine bir ültimatom gönderdi. Ültimatomda demiryollarına  sendikaların toplu iş sözleşmesi şartlarını onaylaması için bir hafta mühlet tanındı. Ancak NS bu talebe karşılık vermeyince grev kararı alındı.

Sendikalar, 1 Temmuz'dan itibaren geriye dönük olarak geçerli olacak şekilde aylık brüt 100 euroluk maaş artışı ve bir defaya mahsus olmak üzere, brüt 600 euroluk ikramiye talebinde bulunuyor. Bunun yanı sıra, diğer sosyal haklar ve gelecek yıl 1 Ocak'tan itibaren de enflasyona bağlı bir maaş artışı da isteniyor.

Ağustos sonuna kadar devam eden grevde; NS tarafından sendikaların tatmin olduğu bir toplu iş sözleşmesi teklifi gelmemesi halinde, ülke çapında genel bir grev hazırlığına girileceği belirtiliyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın