1992 yılında Zaandam kentinde, 19 yaşındaki lise öğrencisi Milica van Doorn'a tecavüz edip öldürmekten tutuklu bulunan Hüseyin A., hücresinde ölü bulundu.

De Telegraaf ve NH Nieuws gazetelerinin verdiği habere göre, 51 yaşındaki Hüseyin A.’nın neden öldüğü henüz bilinmiyor. 

Haberde Hüseyin A.’nın Pazar günü spor yaptıktan sonra saat 11:00 sularında hayatını kaybettiğini, olayla ilgili bir suç veya intiharın söz konusu olmadığı kaydedildi. 

Dört kız babası Kırşehirli Hüseyin A.’nın ölüm haberi, hem kendi avukatı Gerald Roethof, hem de Van Doorn’un avukatı Richard Korver tarafından da doğrulandı. 

Gazetelerin haberine göre Avukat Gerald Roet, Hüseyin A.’nın ölümünün kendisi ve ailesinden önce basının ve Milica'nın ailesinin bilgilendirilmesinden dolay tepki gösterdi ve "Bu gerçekten farklı olmalıydı" şeklinde ifade kulandı.

Hüseyin A.’nın cesedi kesin ölüm nedeninin araştırılması için Adli Tıp Kurumu'na nakledildi.

Milica van Doorn cinayeti 
19 yaşındaki lise öğrencisi Milica van Doorn'un cesedi, Haziran 1992'de Amsterdam'ın kuzeyinde, Türkiyelilerin yoğun olarak ikamet ettiği Zaandam kentindeki bir gölette bulundu. Bir arkadaşının doğum günü partisine gittikten sonra 7 Haziran akşamı kaybolan genç kızın tecavüz edildikten sonra defalarca bıçaklandığı ve boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlendi ve o dönem polisin tüm çabasına rağmen, olayın faillerine ulaşılamadı.

Dava dosyası 25 yıl sonra Zaandam polisi tarafından yeniden açıldı ve Milica van Doorn'un cesedindeki kalıntılar incelenerek katil zanlısına ilişkin DNA profili çıkarıldı.

Belirlenen DNA profiline göre, katil zanlısının Türk kökenli olduğu belirlendi. Bunun üzerine polis, cinayetin işlendiği bölgede o dönemde yaşayan 133 Türkiye kökenli erkekten DNA örneği aldı. Çelik işçisi, 4 kız çocuğu babası Hüseyin A., DNA örneği vermeyi reddetmesine rağmen erkek kardeşinden alınan DNA örneği, Milica van Doorn'un cesedindeki sperm kalıntılarıyla eşleşti. Bunun üzerine Hüseyin A. gözaltına alındı.

Cezaevinde alınan kan ve sperm örneklerinin, cesettekilerle birebir örtüşmesi üzerine Hüseyin A., cinayetin bir numaralı zanlısı olarak yargılandı. Hüseyin A. verdiği ilk ifadede, "kendisini bir ruhun teslim aldığını ve hiçbir şey hatırlamadığını" belirtti ancak bu söylemini mahkemede yalanladı. 

Hüseyin A., evliliği boyunca Milica van Doorn ile ilişki yaşadığını öne sürdü. En son 5 veya 6 Haziran 1992'de birlikte olduklarını, genç kızın cesedindeki sperm kalıntılarının bununla açıklanabileceğini iddia etti. Mahkeme Hüseyin A.’yı suçlu bularak cezaevine gönderdi.

Bu yıl Şubat ayında Amsterdam Temyiz Mahkemesi’nde görülen davada ise Hüseyin A.’nın 20 yıllık hapis cezası onandı. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın