Haarlem mahkemesi, hükümetin karbon salınımını ve gürültü kirliliğini azaltmak için Schiphol Havalimanı'ndan gelecek yıl yapılacak uçuş sayısını 500 binden 460 bine indiren kota kararının yürütmesini durdurdu.

Mahkemeden yapılan yazılı açıklamada davanın Hollanda Kraliyet Hava Yolları (KLM) öncülüğündeki hava yolu firmaları ve sivil havacılık kurumları tarafından açıldığı belirtildi. Mahkeme kararın gerekçesi olarak hükümetin gerekli usul kurallarını takip etmeden kısıtlama getirmesi olduğu kaydedildi.

KLM kararla ilgili olarak "Hem yolcuların uçuş ihtiyacını karşılamak hem de daha az karbon salınımı ve gürültü kirliliği için daha iyi bir alternatif hazırlıyoruz." şeklinde açıklama yaptı. Açıklamada KLM'nin davanın ileriki safhalarında bu planı mahkemeye sunacağı aktarıldı.

Kısıtlama kararını alan Altyapı ve Su İdaresi Bakanlığı ise mahkemenin kararına yönelik "Çevre, şehrin sakinleri ve havalimanının ekonomik önemi arasında yeni bir denge kurmak için çabalıyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Öte yandan Amsterdam Schiphol Havalimanı'ndan dün yapılan açıklamada; daha sessiz, temiz ve iyi bir hava taşımacılığı için 2025'ten itibaren uçakların 00.00-06.00 saatleri arasında kalkışına ve 00.00-05.00 saatleri arasında da inişine izin verilmeyeceği belirtildi. Açıklamada özel jet ve çok gürültü çıkaran uçak modellerinin de Schiphol Havalimanı'nı kullanımının yasaklanacağı kaydedildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.