Hollanda’da mezun olunca bayrağı okul çantasıyla birlikte asmak uzun zamandır uygulanan bir gelenek. Mayıs ayında ülke çapında yapılan sınavların sonuçları açıklanmaya başladı. Birçok sokakta liseden mezun olan gençlerin evlerini dışına bayrak ve okul çantalarını asması ile sokaklar da renkli görüntüler oluşmaya başladı.

Her yıl haziran ayının ilk yarısında gerçekleşen ulusal mezuniyet gününde, mayıs ayında ülke çapında yapılan sınavların sonuçları açıklanıyor. Bu yıl lise son dönem sınavlarına yaklaşık 192 bin öğrenci katıldı.

Hollanda mezuniyet  07

Sınav sonuçlarını öğrenmek için heyecanlanan gençler, öğretmenlerinden gelecek telefonu merakla bekledi. Sınavlarının başarılı geçtiğini ve mezun olduğunu öğrenen binlerce öğrenci ise gelenekselleştiği gibi Hollanda bayrağı ve okul çantalarını evlerinin dış cephesine asarak mezuniyetlerini kutladı.

IHollanda mezuniyet  04

Sokaklarda Hollanda bayrağının yanı sıra Türk bayraklarının da dalgalandığı gözlendi. Liseden mezun olan Türk kökenli öğrenciler, evlerinin dış cephesine okul çantası ve Hollanda bayrağının yanı sıra Türk bayrağı da astı. Bazıları ise okul çantası ile sadece Türk bayrağını asmayı tercih etti.

Hollanda mezuniyet  05

Mezuniyetlerini herkese ilan öğrenciler, bayrak ve çantalarını günlerce evlerinin dış cephesinde asılı bırakıyor.

Hollanda mezuniyet  03

Hollanda mezuniyet  02

Hollanda mezuniyet  06

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş