Bugün saat 11.00 civarında evlerini terk etmeleri beklenen 550 Roermond sakini, sabah saat 07.00'de yapılan "derhal evinizi terk edin" uyarısı ile neye uğradığını şaşırdı. Vatandaşlar polis gözetiminde bölgeden çıkartıldı.

Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece saatlerinde, Maastricht'in Heuem ve Randwyck mahallelerinde yaşayan yaklaşık on bin kişi tahliye edildi. Roerdalen'ın bazı bölümleri Eijsden-Margraten ve Sittard-Geleen'deki bazı evler de boşaltıldı.

Maas havzasında artık fazla yağış beklenmiyor ancak yüksek su seviyesi kuzeye doğru hareket halinde olacak.

Yüksek su seviyesinin Cumartesi akşamı Venlo bölgesinde etkili olacağı, Pazar sabahı  Limburg ve Gelderland arasında kalacağı, öğleden sonra ise Den Bosch çevresinde yoğunlaşacağı beklenmekte.

Hükümet, sel bölgesini afet bölgesi olarak belirledi. Bölgeye daha fazla yardım ulaşması sağlanacak, ayrıca  vatandaşlar, sigorta kapsamı dışında kalan zararları için devletten tazminat talep edebilecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU