Küresel uyuşturucu ticaretinin önemli merkezi haline gelen Rotterdam limanı uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele konusunda yeni bir adım atıyor. Binlerce liman çalışanları uyuşturucu suçları kapsamında ek kontrolden geçirilecek.

Trouw gazetesinde yer alan bir haberde özellikle uyuşturucu kaçakçıları tarafından kendilerine faydalı olarak görülen kritik pozisyonlardaki personelin, örneğin terminallerde planlama görevinde çalışanlar gibi, daha sıkı bir AIVD kontrolünden geçirileceği belirtildi. Gazeteye göre bu sıkı kontrol, özellikle  limanlarda çalışan ve yolsuzluğa bulaşmış personeli ayıklamak için yapılacak.

Rotterdam limanının, küresel uyuşturucu ticaretinde önemli bir rol oynadığı biliniyor. Suçlular, liman bölgesine girmek veya uyuşturucu yüklü konteynerleri boşaltmak için yolsuzluğa bulaşmış personel ve kamyon şoförlerini kullanıyor. 

Uyuşturucu tacirleri, konteynerlerle gelen uyuşturucuyu almak için genellikle genç erkekleri kullanılıyor.  Sadece bu yılın ilk ayında, liman bölgesi ve çevresinde uyuşturucu sevkiyatı için geldiği tespit edilen 50 kişi tutuklandı. Tutuklanan kişilerin en küçüğü 14 yaşındaydı.

Adalet ve Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada yolsuzlukla mücadele kapsamında pilot bölge olarak Rotterdam’da çalışma başlatıldığı belirtildi. Başlatılan tarama çalışmasında 10 binlerce çalışanın gözden geçirileceğini aktarıldı.

Bakanlık açıklamasına göre geçmişinde uyuşturucu suçu ile ilgili sabıkası bulunan personel, bundan böyle liman bölgesine giremeyecek.

Liman bölgesinde bazı firmalar bir kişiyi işe alırken standart sabıka kaydına (VOG) bakıyor ancak yeni uygulamada çalışanların özellikle uyuşturucuyla (kaçakçılık) ilgili vakalara bulaşıp bulaşmadığı incelenecek.  Şuanda limanda çalışan binlerce personel ise yıl içinde yeni liman koduna göre tekrar gözden geçirilecek.

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.