Yapılan son değişikliklerle korona kanunu yeniden meclis gündemine getirilecek ve mümkün olan en kısa sürede yasalaşması sağlanacak.

En çok tartışmalara sebep olan konulardan biri olan mobil korona programı ve polise korona şüphesi olanların evine girerek müdahale etme yetkisi veren kısım kanundan çıkartıldı.

Hükümet bu kanunla, halen yürürlükte olan ve bir çok tedbiri mecbur kılan acil durum kararnamesine yasal bir dayanak kazandırmak istiyor. Şu an uygulanan tedbirleri belediye başkanları koyuyor ve halkın veya belediye meclisinin herhangi bir itiraz ya da söz hakkı bulunmuyor.

Bu gibi uygulamaların demokratik devlet anlayışıyla uyuşmadığını düşünen muhalefet tarafından şiddetle eleştirilen ve yer yer halkın protestolar yapmasına sebep olan tedbirlerin yasal bir temele dayanmasının, tartışmaları bitirmese de, hukuki dayanak sebebiyle olası davaların ve tazminat taleplerinin önüne geçmesi bekleniyor.

Perde arkasında, hükümeti oluşturan koalisyon partileri arasında, konunun tartışmalara sebep olduğu ve düzenlemelerin bu ayrılıkları da bitirmesi bekleniyor. Böylece hükümet seçimlere kadar mevcut koalisyonla devam etme imkanı bulmuş oldu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU