Hane geliri en fazla 45.014 euro olan herkes artık, Ulusal Isı Fonu (het Nationaal Warmtefonds) aracılığıyla, faizsiz Enerji Tasarruf Kredisine başvurabilecek. Yüzde 0 faiz oranı, onaylanan kredilerin tüm vadeleri için geçerli olacak.

Yükselen enerji fiyatlarına karşı tasarruf yapabilmek için alacağınız önlemlerden en iyisi, konutu daha sürdürülebilir hale getirmek. Ancak tüm bu işlemler oldukça yüksek maliyetlere neden olduğu için konut sahiplerinin gözü korkuyor. 

Evini enerji tasarruflu hale getirmek isteyen ev sahiplerine Salı gününden itibaren yeni bir olanak tanındı. Buna göre hane ortak geliri 45.014 euro'ya kadar olan ev sahipleri, faizsiz kredi alabilecek.

1000 euro’dan 25.000 euro’ya kadar, 0 faiz kredi
Bu sınıra kadar geliri olan ev sahipleri, yalıtım, ısı pompası, güneş paneli veya yüksek verimli cam satın almak için 1 Kasım'dan itibaren Ulusal Isı Fonu aracılığıyla faizsiz kredi başvurusunda bulunabiliyor.

Kredi başvurularında alt sınır 1000 euro, üst sınır ise 25.000euro ve 0 faiz olarak belirlenmiş durumda. Alınan kredi için uygulanan 0 faiz oranı 7 ila 20 yıl arasında değişen tüm vadeler için geçerli. 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren faizsiz kredi uygulaması en az iki yıl süreyle yürürlükte kalacak.

Krediden 75 yaş üstü ev sahipleri de yararlanabilecek
Ulusal Isı Fonundan yapılan açıklamaya göre 0 faizli kredi olanağı aynı zamanda 75 yaş üstü ve sınırlı borçlanma kapasitesine sahip ev sahipleri için de geçerli olacak. 

Ev sahipleri fon aracılığıyla aldıkları krediyi diğer sübvansiyon önlemleriyle de birleştirebilecek. Örneğin, evinde iki veya daha fazla sürdürülebilirlik önlemi alan ev sahipleri, maliyetlerin yaklaşık %30'unu Hollanda Kurumsal Ajansı (RVO) aracılığıyla geri alacak.

Ulusal Isı Fonu 2013 yılında kuruldu ve hükümet adına çalışıyor. Enerji Tasarruf Kredisi hakkında daha geniş bilgi ve başvuru şartları için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

© Sonhaber.eu
Fotoğraf: Bill Mead - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.