Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre, 2013’den 2022’ye kadar Haarlem, Zaanstreek ve Amsterdam bölgelerindeki konut fiyatları yüzde 130 oranında arttı. Ancak 2022'nin dördüncü çeyreğinden itibaren konut fiyatlarındaki en hızlı düşüş yine bu üç bölgede oldu.

2013 yılında konut fiyatları yaşanan mali kriz nedeniyle nispeten daha düşüktü ancak yıllar içerisinde trend yukarı yönlü değişiklik göstermeye hatta geçtiğimiz yıl yaz aylarında rekor üzerine rekor kırmaya başladı.

CBS açıklamasına göre, 2013 yılından bu yana Randstad'ın kuzeyi ve Zaanstreek bölgelerinin dışında birçok yerde fiyatlar ikiye katlandı. Bu dönemde en az artış yüzde 70 ile Zeeland ve Noord Limburg bölgelerinde oldu.

2013 – 2019 döneminde konut fiyatlarında zaman zaman düşüş yaşansa da 2019'un üçüncü çeyreğinden itibaren, başta kırsal bölgelerdeki ev fiyatları olmak üzere, tüm bölgelerde hızlı bir artışa geçti. 

CBS tarafından “ikinci fiyat artışı dönemi” olarak adlandırılan bu dönemde ev fiyatları en çok Delfzijl ve çevresinde arttı. Bunu Zuidwest Drenthe ve Flevoland izledi. Bu dönemde en yavaş fiyat artışı Amsterdam bölgesinde oldu.

2022'nin üçüncü çeyreğinde ikinci fiyat artış dönemi sona erdi. Dördüncü çeyrekteyse konut fiyatları bir önceki çeyreğe göre hemen hemen tüm bölgelerde geriledi. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Ruben Hanssen - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.