Bu hafta Kim Putters  başkanlığında başlayan koalisyon görüşmeleri Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) lideri Pieter Omtzigt’in kesin olarak çekilmesi ile yeniden sekteye uğradı. Omtzigt, Özgürlük Partisi (PVV) ile koalisyon içerisinde bulunmayacağını açıkladı.

Omtzigt açıklamasında hukuk devleti ve anayasa ihlalleri konusundaki endişelerinin bulunduğunu vurguladı.  NSC'nin temel değerlerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirten Omtzigt, herhangi bir hükümetin bu temel prensipleri ihlal etmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Geert Wilders liderliğindeki PVV'nin koalisyon oluşumu için yürüttüğü görüşmeleri bu gelişme ile birlikte kesin bir şekilde durmuş gözüküyor. Bundan sonraki süreçte PVV’nin içinde bulunduğu bir azınlık hükümetinin kurulması için çaba sarf edileceği veya yeniden seçime gidileceği ihtimalleri yer alıyor.

NSC, siyasi istikrarın sağlanması ve ülkenin önündeki zorlukların üstesinden gelinmesi için azınlık hükümetine destek verebileceklerini ancak, bu işbirliğinin belirli şartlar altında gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayarak, temel prensiplerden ödün verilmeyeceğini belirtti.

HDV Camilerinde Geleneksel Kermes coşkusu devam ediyor HDV Camilerinde Geleneksel Kermes coşkusu devam ediyor

Hollanda'da siyasi partiler arasındaki koalisyon müzakereleri aylar boyunca sürebiliyor. 2021 seçimlerinde Rutte'nin partisi hükümeti 271 günde kurabilmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.