Tarım Bakanı Piet Adema kedilere çip zorunluluğu getirmek için harekete geçtiğini açıkladı. Bakan bu konuda belediyeler, bölge yönetimleri ve bazı organizasyonlarla görüşmeler yapıldığını belirtti.

Bakan Adema açıklamasında zorunlu çip uygulamasıyla hem kayıp olan ev kedilerinin sahipleri ile daha çabuk buluşturulmasının sağlanacağını hem de sahipsiz ve uzun zamandır sokaklarda yaşamak zorunda kalan kedilerin tanımlanmasının kolaylaşacağını belirtti.

Bakan Adema, sahibi belli olmayan çok sayıda kedinin belediyelere yaklaşık 5 milyon euroluk barınak maliyetine neden olduğuna dikkat çekerken, sokak kedilerinin rahatsızlık yarattığını ve kaybolma tehlikesi taşıdığına da dikkat çekti.

Bakana göre zorunlu mikroçip uygulaması, hayvan sahiplerinin “hayvana bakma sorumluluklarından” sorumlu tutulmasını da kolaylaştıracak.

Bakanlığa göre, Hollanda'da yaklaşık 2,9 milyon ev kedisi yaşıyor ve sokak kedisi sayısıyla ilgili tahminler büyük farklılıklar gösteriyor. Her yıl yaklaşık 60 bin kedinin kayıp olduğu bildiriliyor.

Bakanlık zorunlu çip uygulaması ile ilgili olarak belediyeler, bölge yönetimleri ve bazı organizasyonlarla görüşmeler düzenledi. Ancak bu uygulamanın tam olarak ne zaman yürürlüğe gireceği henüz netlik kazanmadı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Liam McGarry - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.