Rijkswaterstaat tarafından yapılan açıklamada, Limburg bölgesinde bazı yerlerde kar kalınlığının 25 santimetreye kadar çıktığı, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde kar ve buzlanmanın etkili olduğu, bu bölgeler için sarı kodlu uyarı yayınlandığı belirtildi. Limburg bölgesinde buzlanmaya karşı birçok okulda tedbir amaçlı olarak uzaktan eğitime geçildi.

Özellikle ülkenin kuzey ve güneydoğusundaki birçok otoyolda Perşembe sabahı kar küreme çalışması yapıldı. Çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak? Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak?

Rijkswaterstaat, sabah saatlerinde yollarda normalden çok daha az trafik sıkışıklığı yaşandığını, vatandaşların tedbir amaçlı olarak evlerinde kalmayı tercih etmiş olabileceklerini belirtti. ANWB'ye göre saat 08:30 civarında, normal şartlarda yaklaşık 600 kilometre olan trafik sıkışıklığı, 300 kilometreden daha azdı.

Birkaç yerde kaza meydana geldi. Bunun buzlanmadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı henüz belli değil. Gece saatlerinde Kuzey Brabant eyaletinde N269 karayolu Hilvarenbeek mevkinde meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Başta ülkenin kuzey ve güneydoğusu olmak üzere birçok karayolunda tuzlama çalışmaları yapıldı.  Çarşamba akşamı saat 19:00 itibariyle 1100 tonun üzerinde tuz serpildi. Tüm sezon boyunca (1 Ekim'den bugüne kadar) yaklaşık 5300 ton tuz kullanıldı.

Gün içinde sıcaklık artacak, akşam don olacak
Perşembe sabahı öğlene kadar sarı kod uygulanacak. Akşam saatlerinde hava sıcaklığının tekrar düşeceği ve buzlanmanın artacağı belirtildi. Bu nedenle Cuma öğle saatlerinde kadar sarı kodlu uyarı geçerli olacak.

Perşembe günü bol güneşli ve güzel bir gün olacağa benziyor. Kıyı kesimlerde yine de kış sağanakları görülebilir. Sıcaklıklar Güneydoğuda en fazla 1 derece, kıyılarda ise 4 derece civarında olacak. Kar yağışlı ve gece saatlerindeki buzlanmanın birkaç gün daha devam edecek. Hafta sonundan itibaren ılık, yağışlı ve rüzgarlı bir hava bekleniyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rijksoverheid

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.