Belediyeler ve sendikalar yeni bir toplu iş sözleşmesi üzerinde anlaştı. Çöpçüleri ve diğer kamu çalışanları ayda en az 240 euro ek ücret alacak. Daha önce duyurulan grevler ise şimdilik iptal edildi.

İşveren örgütleri VNG ve WSGO ile FNV ve CNV sendikaları arasında yürütülen ve 190 bin belediye çalışanını ilgilendiren, toplu iş sözleşmesine ilişkin anlaşma imzalandı. Toplu iş sözleşmesi geriye dönük olarak 2 ocak tarihinden itibaren başlatılacak ve bir yıl süreyle geçerli olacak.

FNV müzakerecisi Marieke Manschot yapılacak maaş artışlarını açıklarken “en düşük skalada olan memurların maaşı yüzde 16 artacak. Bu maaş zammı yüksek skaladaki memurların maaşına kadar azalarak devam edecek” dedi ve tüm memurların maaşının ortalama yüzde 9 artacağını aktardı.

CNV sendikası, yeni toplu iş sözleşmesi sayesinde çöpçülerin maaşına yüzde 12’nin üzerinde zam yapıldığını açıkladı. Diğer kamu personelinin de maaş zammı aldığını belirten CNV, örneğin, mesleki yüksek eğitim kademesinde çalışan memurların maaşının yüzde 8 oranında artacağını belirtti.

Sözleşmede olan yenilikler
Yeni sözleşmede memurlara ayrıca bir gün fazladan izin verilmesi ve 5 Mayıs'ın (Kurtuluş Günü) gelecek yıldan itibaren sabit izin günü olması kararlaştırıldı. Belirli koşullar altında daha erken emekli olmak da mümkün olacak. Ayrıca evden çalışan memurlara günlük 3 euro ödenek verilecek. 

Planlanan grevlerden vaz geçildi
Son günlerde Amsterdam ve Rotterdam’da yürütülen grevler nedeniyle sokaklarda çöp yığınları oluştu. Önümüzdeki günlerde ise yeni grevler planlanıyordu. Ancak toplu iş sözleşmesinde taraflar arasında varılan anlaşma sonrasında planlanan grevlerin iptal edildiği belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.