Sağlık Bakanı Hugo de Jonge bu gün yaptığı bir açıklamada, henüz karar verilmiş olmasa da Eylül sonundan itibaren vatandaşlardan kafe, bar, restoran ve müze gibi kamuya açık yerlere girişlerde  "Korona giriş belgesi" (coronatoegangsbewijs) istenebileceğini duyurdu.

De Jonge yeni dönem tedbirleri öncesi yaptığı açıklama ile Fransa'da olduğu gibi Hollanda'da da vatandaşların aşılı olduklarını veya negatif PCR testi sonuçlarını göstermek zorunda kalacağını, öte yandan 1,5 metre mesafe kuralının da iptal edilme ihtimalinin bulunduğunu açıkladı.

Pandeminin tamamen yeni bir aşamaya girdiğine vurgu yapan Bakan De Jonge, 18 yaşından büyüklerin yüzde 85'inin aşılandığını ancak yaklaşık 2 milyon insanın henüz yeterince korunamadığını dile getirdi. De Jonge "Bu bir ikileme yol açıyor. Aynı anda bir çok insan hastalanırsa, hastanelerde ki yatışlar artar. Bu durum hastanelerde yeni bir yoğunluk yaratır. Böyle bir şeyi tekrar yaşamak istemiyoruz. Ancak tüm korona tedbirlerinden kurtulmak isteyen toplumda da belli bir gerginlik var." dedi.

De jonge'ya göre bu ikilemden kurtulmak isteyen kabine, virüsün yayılmasını yavaşlatmak için yeni önlem arayışı içinde. Bu anlamda 'korona giriş belgesi' en mantıklı seçenek.

De Jonge açıklamasında, kabinenin aşı zorunluluğundan yana olmadığını vurgularken, "seçim serbestisi sona erdi" yorumunu yaparak, eğer hükümet müdahale etmezse toplumdaki gerilimlerin artacağını düşündüğünü dile getirdi.

Kabine korona tedbirlerinin nasıl uygulanacağı konusunda, Salgın Yönetim Ekibi (het Outbreak Management Team- OMT) uzmanlarından alacağı tavsiye doğrultusunda, 14 Eylül'de bir karar alacak. Yeni tedbirlerin 25 Eylül'de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU