Kabine, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım için 10 milyon euro bütçe ayrıldığını açıkladı. Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Liesje Schreinemacher bu bilgiyi Çarşamba günü katıldığı Goedemorgen Nederland adlı TV programında duyurdu.

Bakanın yaptığı açıklama ile bugün sabah saatlerinde başlayan Giro555 ulusal eylem gününün resmi açılışı da yapılmış oldu.

Hollanda’da çok sayıda kuruluşun öncülüğünde bütün ulusal ve yerel medyanın katılımıyla, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için başlatılan Giro555 ulusal yardım hattı aracılığıyla bu güne kadar toplan 28 milyon 626 bin 928 euro toplandı. 

Bu sabah saat 05:55’de başlayan ulusal eylem günü etkinliği, akşam kamu ve özel kanallarını ortak yayını ile ekrana gelecek. Gün içerisinde Hollandalı tanınmış 170’ten fazla kişi açılan yardım hattı aracılığıyla bağış toplayacak.

Türk ve Suriyeli toplum önderleri ve dini liderlerin de, gün boyu telefonla yardım toplama etkinliğine katılacağı belirtildi.

Bugünkü ulusal eylem gününde 100 milyon eurodan fazla yardım toplanması hedefleniyor.

Toplanan bağışlar, afet bölgesindeki sivil toplum kuruluşları aracılığı ile Türkiye ve Suriye’deki deprem mağdurlarının barınma, giyim, tıbbi bakım ve yiyecek gibi acil ihtiyaçları için harcanacak.

Kampanyaya Kızılhaç, Oxfam Novib, UNICEF Hollanda, Save the Children ve Mülteci Vakfı ile kiliselerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kuruluş katılıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.