Süpermarket zinciri Jumbo, Organik Yeşil Fasulye paketlerini geri çağırdı. Paketlerde eser miktarda zehirli “siyah itüzümü” otu bulunduğu ve bu otların tüketiminde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.

Jumbo tarafından yapılan açıklamada, EAN kodu 8718452637010 ve son kullanma tarihi 1-3-2025 olan 450 gramlık dondurulmuş yeşil fasulye paketlerinin geri çağrıldığı kaydedildi.

Son derece zehirli bir bitki olan siyah itüzümü Solanin denen çok zehirli bir kimyasal madde içermekte. Bu otun düşük dozlarda tüketiminde, bulantı, kusma, baş ağrısına ve yüksek dozlarda tüketiminde ise ciddi zehirlenmelere neden olabilmekte. Zehirlenme belirtileri arasında düzensiz kalp atışı, nefes darlığı, baş dönmesi, uyuşukluk, kol ve bacaklarda seğirme, kramplar, ishal, felç, koma ve ölüm bulunmakta.

Jumbo; daha önceden satın alınan belirtilen parti ve son kullanma tarihine sahip ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi uyarısını yaparken, bir Jumbo marketine geri götürülmesi halinde satın alım bedelinin tüketiciye iade edileceğini belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.