Geçtiğimiz yıl 30 Mart günü Zwolle’de bulunan bir McDonald's restoranına giren ve Ali (57) ve Hüseyin (62) Torunlar kardeşleri kurşunlayarak öldüren katil zanlısı Veysel Ü. mahkeme karşısına çıkarıldı. İki gün süren mahkemede savcı katil zanlısı için 30 yıl hapis cezası talebinde bulundu. 

Savcı, Veysel Ü. tarafından atılan her kuşunun isabet ettiğini, akşamüzeri saat 18:00 civarında gerçekleşen olay esnasında restoranın dolu olduğunu ve ateş edildiğini gören tanıkların bulunduğunu belirtti.

Savcıya göre kurşunlama olayında kasıt vardı dolayısıyla adam öldürme değil cinayet olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Ancak savcı müebbet hapis cezasının bu davada uygun olmadığını, sanığın pişmanlığını dile getirdiği ve tekrarlama riskinin düşük olduğu tahmin edildiği belirtti. Veysel Ü. için 30 yıl hapis cezası istendi.

Mahkeme salonunda sanık Veysel Ü.’nün sessizliğini koruduğu gözlemlendi.

Savcılığa göre burada ömür boyu hapis cezası uygun değil. Sanık pişman olduğunu ifade etmiştir ve tekrarlama riskinin düşük olduğu tahmin edilmektedir. Veysel Ü. başını öne eğerek talebi dinledi.

Torunlar Cinayeti
Sanık Veysel Ü., cinayetin işlendiği gün Ali ve Hüseyin Torunlarla, Türk gayrimenkullerine yapılan tonlarca yatırımla ilgili bir anlaşmazlığı çözmek için bir araya gelmişti. Veysel Ü. restoranda bir anda silahını çekerek bir kardeşi 5 diğer kardeşi ise 6 yerinden kurşunladı. 

Her iki adam da olay yerinde can verdi. Silahlı saldırının ardından restoranda panik yaşandı. Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişi eşyalarını bırakarak restorandan kaçtı.

Veysel Ü. saldırıdan birkaç saat sonra Deventer'deki polis karakoluna giderek teslim oldu. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş