Hollanda'nın Rotterdam kentinde görev yapan bazı polis memurlarının üye olduğu WhatsApp  grubunda, ırkçı söylemlerde bulunduklarının ortaya çıkmasının ardından 9 polis memuru hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Rotterdam'da görev yapan bir grup polis memurunun üye olduğu WhatsApp grubunda, 15 - 16 yaşlarında siyahi çocukların 15 yaşındaki beyaz bir çocuğu dövdüğü görüntülerinin yer aldığı video paylaşımının altına 'İğrenç Afrikalılar', 'Fakir yabancılar', 'Pislik halk' ve 'Bunları kim vurmak ister?' gibi söylemlerin yanı sıra daha ağır ırkçı ifadelerin yer aldığı ekran görüntüleri medyada yer almıştı.

Irkçı söylemlerde bulunan polisler yazılı kınama cezası aldı

Polis memurlarının yaptığı ırkçı söylemlerin medyada yer almasının ardından, haklarında başlatılan soruşturma geçen ay tamamlanmış ve yazılı kınama cezası aldıkları açıklanmıştı. 

Polis memurlarına verilen hafif ceza sonrası polis teşkilatında ise huzursuzluk yaşandığı ortaya çıktı. NRC Handelsblad'da yer alan habere göre, verilen cezayı az ve anlaşılmaz bulan polis teşkilatı mensuplarının kendilerini güvensiz hissettikleri açıklandı. 

Çifte standarta uğradıklarını düşünen polis memurlarının sayısının her geçen gün arttığı belirtilen haberde, Hollanda gibi multi-kültürel ülkede ırkçı söylemler karşılığında verilen cezanın polis teşkilatında huzursuzluk yaşanmasına neden olduğu belirtildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU