Hollanda’da Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırıların durdurulması ve bu eylemlerin yasaklanmasını isteyen vatandaşlar, bir imza kampanyası başlattı. İslam'ın kutsal kitabının bir provokasyon aracı olarak kötüye kullanılmasını ve toplum içerisinde nefret tohumları ekilmesini engellemek isteyen girişimciler, kampanyada 50 bin imza toplayarak seslerinin duyulmasını ve bu tür eylemlere yasak getirilmesini sağlamayı hedefliyor. 

İmza kampanyasının açıklamasında Hollanda'da Kuran-ı Kerim'in kasıtlı olarak tahrip edildiği eylemlerin gerçekleştiği, bu eylemlerin sadece belirli bir topluluğun dini duygularına yönelik bir saldırı olmakla kalmayıp aynı zamanda bölünme ve hoşgörüsüzlüğün artmasına da neden olduğuna vurgu yapıldı. Bu eylemlerin incitici olduğu ve saygı, hoşgörü ve din özgürlüğü ilkelerini ihlal ettiği belirtildi.

“Birbirimizin inançlarına saygının ve din özgürlüğünün merkezde olduğu bir toplum için çalışıyoruz.  İfadesinin yer aldığı metinde, kutsal kitaba karşı yapılan bu çirkin eylemlerin yasaklanmasının ‘hoşgörünün teşvik edilmesine ve gereksiz çatışmaların önlenmesine’ yardımcı olacağı kaydedildi.

Haber hazırlandığı sırada kampanyaya 25 binin üzerinde imza geldiği görüldü.

STOP DE KORANVERNIETIGING IN NEDERLAND “ imza kampanyasına bu link üzerinden katılabilirsiniz. 
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.