Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da trende Hollandalı bir yolcu 105 bin euro nakitle yakalandı
Almanya’da trende Hollandalı bir yolcu 105 bin euro nakitle yakalandı
İçeriği Görüntüle

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Hollanda’nın dört bir yanında camiler doldu. Türk ve Faslı Müslümanlar başta olmak üzere çok sayıda vatandaş, Ramazan ayının ilk teravih namazı için camilere akın etti.

Utrecht kentinde Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Ulu Cami’de kılınan yatsı ve teravih namazına yoğun katılım oldu. Namaz öncesinde verilen vaazda Ramazan ayının önemi, orucun faziletleri ve dayanışma ruhu anlatıldı. Dualarda, Ramazan ayının İslam âlemine, çatışmaların yaşandığı bölgelere ve tüm dünyaya barış ve esenlik getirmesi temennisinde bulunuldu. Teravih namazına kadınların da yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Ulu Cami Teravih

Hollanda’nın en büyük camilerinden biri olan Ulu Cami’de, Ramazan ayı boyunca düzenlenecek programlar hakkında da cemaat bilgilendirildi. Yetkililer, Ramazan süresince iftar programları, mukabele ve çeşitli dini sohbetlerin gerçekleştirileceğini belirtti.

Ramazan’a özel ışıklandırma
Ulu Cami’nin bulunduğu Kanaalstraat (Kanal Caddesi), bu yıl Ramazan ayına özel olarak ışıklandırıldı. Cadde boyunca asılan ışıklı süslemelerde “Hayırlı Ramazanlar” anlamına gelen “Fijne Ramadan” mesajına yer verildi. Ramazan ayı kapsamında ilk kez yapılan bu ışıklandırma, mahalle sakinleri ve ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Utrecht Ulu Cami

Şehrin en hareketli ve kültürel çeşitliliği yüksek bölgelerinden biri olarak bilinen Kanaalstraat, özellikle Türk, Faslı ve Orta Doğulu esnafın yoğun olduğu bir ticaret merkezi olarak öne çıkıyor. Caddeye yerleştirilen hilal figürleri ve Ramazan mesajları, bölgeye gelen ziyaretçiler için dikkat çekici bir atmosfer oluşturdu.

Işıklandırma fikrinin, bölgede faaliyet gösteren esnafın talebi doğrultusunda hayata geçirildiği belirtildi. Daha önce farklı dini bayramlarda yapılan süslemelere benzer bir uygulamanın Ramazan ayında da yapılması gerektiği yönündeki görüşlerin bu adımın atılmasında etkili olduğu ifade edildi.

Ulu Cami 02

Ramazan boyunca sürecek ışıklandırmaların özellikle iftar saatlerinde caddeye farklı bir atmosfer kazandırması bekleniyor. Camilerde ise ay boyunca teravih namazları, iftar organizasyonları ve çeşitli dini etkinliklerle Ramazan coşkusunun devam edeceği bildirildi.
©Sonhaber.eu