Hollanda’da kanser tedavisinde bir ilke imza atıldı. Schiedam'daki Franciscus Gasthuis & Vlietland hastanesi, akciğer kanseri hastalarına evde immünoterapi imkanı sunmaya başladı.

Kanser hastalarına uygulanan kemoterapi veya radyoterapi hastane ortamında veriliyor. Sint Franciscus Hastanesi ise son yıllarda ciddi gelişmeler yaşanan immünolojiterapi uygulamasını hastanın kendi evinden çıkmadan alabileceğini ve bu sayede zaman, hastanedeki doluluk ve masrafların önüne geçilebileceğini tahmin ediyor.

İmmünoterapi kanserle savaşta vücudun bağışıklık sistemini yükseltmeyi amaçlayan yeni bir yöntem. 
Tedavi sürecinde amaç; vücudun bağışıklık sistemini, kanserli hücrelere karşı daha kesin, etkili ve daha güçlü saldırılar yapacak şekilde yükselterek, kanserli hücrelerin büyüme ve yayılmasını durdurmak veya hücrenin tamamen ortadan kaldırılması. Bu yöntem sıklıkla hastalığın başka organlara da bulaştığı aşamalarda kullanılıyor. Bu tedavide kullanılacak ilaçlar hastaya damar yoluyla veriliyor.

Rijnmond haber sitesine tedavi yöntemi hakkında açıklama yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Wessel Hanselaar “Hastalar için bakımı daha iyi hale getirmek istiyoruz. Artık her seferinde hastaneye gitmek zorunda değiller. Diğer bir avantajımız ise günlük tedavi merkezinde daha az insan ve dolayısıyla başka tedavilere ihtiyaç duyan hastalar için de daha fazla yer oluyor.” dedi.

Uzman doktor Hasselaar gelecekte evde bakımın standart hale geleceğini belirtirken, “Bu; hastalar için en iyi yöntem olacak ve hastanelerde de boş alan yaratılacak.” yorumunu yaptı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.