Telegraaf gazetesinde yer alan bir haberde, Rotterdam belediyesinin, yapılan uyarıya rağmen çocukları sokakta ikinci kez bıçakla yakalanan iki aileye, 2500 euro para cezası verildiği belirtildi. Çocukların her ikisinin de 17 yaşında olduğu aktarıldı.

Yaklaşık bir yıl önce, birkaç bıçaklama olayından sonra belediye başkanı Ahmed Aboutaleb, “çocuklarının kabul edilemez davranışlarına kayıtsız kalan ebeveynler” için son çare olarak para cezası verileceğini duyurmuştu. 

Belediye Başkanı o dönemde yaptığı açıklamada bu uygulamayı “Gençleri ve ebeveynlerini sorumluluk almaya teşvik etmek için mali bir yaptırım” olarak yorumlamış, para cezasının gençlerin bu ihlalleri yapmasını önlemek için olduğunu belirtmişti.

Uygulamaya göre bıçakla yakalanan bir genç ve ailesine önce uyarı yapılıyor. Eğer genç uyarıya rağmen bir kez daha yakalanırsa ailesine 2500 euro para cezası kesiliyor.

Bıçaklama olaylarına karışan genç sayısı fazla
Polis, son yıllarda özellikle gençler arasında giderek daha fazla bıçak ve diğer kesici aletlere rastlandığını belirtiyor. 

2017 yılında yaklaşık 486 kesici alet yakalandığını belirten polis yetkilileri, bu sayının 2020 yılında 1500 alete kadar çıktığını, aynı zamanda bıçaklama olaylarına karışanların yaş ortalamasının da düştüğünü belirtiyor.

Öte yandan, geçtiğimiz yıl Ekim ayında polis gençlerin kesici alet bulundurmasıyla mücadele etmek için ulusal bir kampanya yaparak, gençlerin ellerindeki bıçakları isim vermeden ve cezalandırma riski olmadan teslim edebilecekleri duyurulmuştu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın