Satış platformu Autoscout24'ün bildirdiğine göre, ikinci el araba fiyatları geçen ay yeni bir rekora ulaştı. Ekim ayında ikinci el otomobil için istenen ortalama fiyat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16'dan fazla artarak, 24 bin 428 euroya yükseldi.

Autoscout24'ün tespitlerine göre Hollanda’da en çok aranan ikinci el araç markası Volkswagen Golf. Küçük araçları tercih eden potansiyel alıcıların en fazla aradığı ikinci araç ise Polo markalı araçlar. En fazla aranan araçlar listesinde üçüncü ve dördüncü sırada Audi A3 ve A4 geliyor.

Bu yıl içerisinde bir açıklama yapan branş organizasyonu Bovag, özellikle corona döneminde toplu taşımaya binmek istemediği için ikinci el araç satın alan kişilerin sayısının arttığını açıklamıştı. İkinci el araç satışlarındaki artış, fiyatların da yukarı doğru çıkmasına neden oldu. Bir başka önemli nokta ise yeni araç satışlarının son yıllarda düşmesi, bu nedenle ikinci el araç arzında da düşme yaşandı.

Aylık ortalama 97 bin araç satışı yapıldı
Bovag kasım ayı başında yaptığı açıklamada, yılın ilk on aylık diliminde toplam 975.827 adet ikinci el araç satışının gerçekleştiğini, bu sayının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,9’luk düşüş anlamına geldiği belirtti. 

Bovag ve RDC verilerine aylık bazda bakıldığında, ekim ayında 92.541 adet ikinci el araç satıldığı görülüyor. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,7 daha az ve 2014’den bu yana en düşük aylık rakam. 

Ortalama olarak, bu yıl ayda 97.500 civarında ikinci el araç satışı gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl satışı yapılan ikinci el araçların aylık ortalaması 113.000 araç civarında seyrediyordu.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.