28 ağustos Pazartesi günü Den Haag’da 24 yaşındaki İbrahim Demir’i öldürdüğünden şüphelenilen, bir gün sonra Amsterdam Schiphol Havalimanında uçakta yakalanan katil zanlısı 22 yaşındaki Adem B. hakkındaki davasının ilk duruşması yapıldı.

Bu hafta Salı günü yapılan duruşmada zanlı Adem B. mahkemeye gelmedi. Üç ayı aşkın bir süredir tutuklu olan Adem’in avukatı müvekkilinin “direk bir kanıt olmadığı, ateş ederken görülmediği ve cinayet silahı üzerinde parmak izi gibi bir kanıt bulunmadığı” gerekçesiyle esas duruşmaya kadar serbest bırakılmasını talep etti. 

Ortaya çıkan bulgular
Polise göre olaylar siyah renkli Kia Niro marka bir aracın kiralanması ile başlıyor. Adem’in bu aracın kiralanmasında iki adam tuttuğu ve işin içinde uyuşturucu ticareti olduğu düşünülüyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre bu araç, İbrahim’in öldürülmesinden hemen sonra olay yerinden uzaklaşırken de görüldü. 

Adem’in telefon kayıtlarına göre iki adam siyah Kia’yı Hengelolaan'a götürür, Adem de bir süre sonra oraya gelir. Kendi Seat marka aracını Van der Kooijweg'de park eden Adem, daha sonra siyah Kia’ya biner ve bir kez İbo'nun ailesinin yaşadığı sokağa gider ve geri gelir. 

Son olarak Adem saat 20:39'da, ailesinin yanından ayrılır. Saat 21.21'de silah sesleri duyulur. Saat 21.35'te siyah Kia marka araba Rijswijk'teki Van der Kooijweg'de yanar halde bulunur.

İbrahim Demir cinayetinde bilinenler
Çevresinde "Ibo" olarak tanınan 24 yaşındaki İbrahim Demir, 28 Ağustos günü saat 21:20 civarında,  Laan van Wateringse Veld ile Orlandostraat'ın kesiştiği köşede, sokak ortasında ateşli bir silahla vurularak öldürüldü. 

Den Haag’ın kenar mahallelerinden Vinex'te gerçekleşen saldırıda İbrahim’e altı kez ateş edildi. İbrahim aldığı ağır yaralar nedeniyle kaldırıldığı hastanede can verdi. 

Silahlı saldırıdan bir gün sonra bir görgü tanığının ihbarı üzerine Adem B., Amsterdam Schiphol Havalimanında Türkiye’ye gitmek isterken uçakta yakalandı ve gözaltına alındı. 

Saldırıdan kısa bir süre sonra olay yerine yakın bir mesafe olan Rijswijk'teki Van der Kooijweg'de tamamen yakılmış siyah bir araç bulundu. 

İbrahim Demir ve zanlı Adem B. aynı mahallede büyüdü ve çocukluk arkadaşlarıydı. İbrahim ve ailesi yaklaşık 5 ay önce Den Haag Orlandostraat’taki yeni evlerine taşındı. Adem’in ailesi ise hala aynı mahallede oturmakta. Her iki aile de Elazığ’dan Hollanda’ya geldi. 

Bazı görgü tanıklarına göre İbrahim ve Adem arasında bir süredir tartışma yaşanmaktaydı.

İbrahim’in vurulmasından bir gün sonra ailesinin bir önceki ikamet adresi olan De Jacob Scorerlaan adresinde bir eve patlayıcı madde atıldı. Aynı eve bir ay sonra yeniden bombalı saldırı oldu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş