Hollanda'da parlamento üyeleri Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen  sokağa çıkma yasağını tartışırken, hükümetin yarın yasağı açıklaması bekleniyor.

Hollanda'da hükümet, koronavirüs enfeksiyonlarının sayısını azaltmak için sokağa çıkma yasağına hazırlık yaparken, yarın basın toplantısıyla yasağı ilan etmesi bekleniyor. Hükümetin koronavirüsün mutasyona uğramış İngiliz varyantının oldukça bulaşıcı olması nedeniyle sokağa çıkma yasağı almasına kesin gözle bakılıyor. 

Hükümet, sokağa çıkma yasağı için Temsilciler Meclisi'nde destek arama çalışmalarına devam ederken, koalisyon partisi Demokratlar 66 (D66) ve DENK Partisi yasağa karşı çıkanların arasında yer alıyor. D66 sokağa çıkma yasağını kabul etmezse, hükümet Yeşil Sol (GroenLinks) ve İşçi Partisi (PvdA) gibi muhalefet partilerinin desteğiyle çoğunluk elde etmeyi umuyor. 

Hükümet bu akşam 25 bölgeden oluşan Güvenlik Konseyi (Veiligheidsberaad) belediye başkanları ile sokağa çıkma yasağını görüşmesi bekleniyor. Belediye başkanları sokağa çıkma yasağını medyada sık sık eleştirirken, OMT'den ek argümanlar talep ettiklerini belirtmişlerdi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU