RTL haber sitesinin Den Haag’a yakın kaynaklara dayanarak verdiği habere göre hükümet, önümüzdeki yıllarda elektrikli araç kullanımını artırmak için 600 milyon euroluk destek paketi ayırdı. Bunun yanı sıra şarj istasyonlarının sayısını artırmak için de 90 milyon euro yatırım yapılacak.

Şu anda, ikinci el elektrikli arabalar, birçok vatandaş için çok pahalı olduğu nedeniyle, genellikle yurt dışına ihraç ediliyor.

Hükümet özellikle 2030 yılına kadar belirlenen iklim paketi ve CO2 seviyesinin düşürülmesine yönelik çalışmalar kapsamında elektrikli araç kullanımını artırmayı düşünüyor. İkinci el elektrikli araçlara verilecek destek de bu planın bir parçası.

Elde edilen bilgiye göre ülkedeki şarj istasyonu sayısını artırmak için 90 milyon euro harcanacak. İşverenler, iş seyahatlerindeki CO2 emisyonlarını sınırlamakla yükümlü olacak. Örneğin çalışanlarını toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik edecek. Öte yandan, yeni elektrikli otomobillerin vergi avantajları aşamalı olarak kaldırılacak. 

Elektrikli bir araba satın almak veya kiralamak isteyen kişiler 10 Ocak'tan itibaren, sübvansiyon için başvurabilecek. Hükümet bu destek paketi için ayrılan 67 euroluk bütçeden yeni araç satın alacaklara veya kiralayacak kişilere 2950 euro ve ikinci el araç satın alacaklara ise 2000 euro maddi destek verecek. 

Önümüzdeki yıllarda elektrikli araç için ayrılan bütçe miktarı düşürülecek. 2026'dan itibaren yeni ve kullanılmış tam elektrikli araba alıcılarına yönelik vergi avantajı sona erecek.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marilyn Murphy - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.