Çevrimiçi hızlı teslimat hizmeti veren Getir, Amsterdam’daki deposunda değişiklik yaptı. De Pijp’da bulunan depo süpermarkete çevrildi.

Dünya çapında adından söz ettiren ve günümüzde Türkiye’nin yanı sıra 8 ülkede hizmet veren Getir, son zamanlarda Hollanda’da büyük bir sorunla karşı karşıyaydı. 

Amsterdam şehir yönetiminin şikâyetçi olduğu ve geçtiğimiz ay mahkemece hizmetleri kabul edilmeyen Getir, bu değişimle ilk kez süpermarket kategorisine de el atmış oldu.

Geçen ay görülen mahkemede hakim, şehir imar planına uyması için yaptığı değişikliklere rağmen Getir'in Eerste Jacob van Campenstraat'taki deposundaki faaliyetlerinin 'perakende ticaret' başlığı altında değerlendirilemeyeceğine karar vermişti. 

Amsterdam’da depolarıyla ‘şehrin estetiğini bozmak’ ile suçlanan şirket daha önce de bir deposunun camlarını sanat galerisine çevirmişti.

Şirketin Hollanda Başkanı Florian Brunsting’in açıklamasına göre artık yeni süpermarket “tıpkı geleneksel süpermarketlerin binanın kapalı bir bölümünden yaptığı gibi” çevrimiçi teslimat yapmaya devam edecek. Deponun ana amacı ise süpermarket görevi görmek olacak.

Getir’in bu dönüşümü, aynı zamanda bir pilot uygulama görevi de görecek. Şirket, Amsterdam’daki süpermarketin ne kadar başarılı olacağını yakından takip edecek. Süpermarketin başarılı olması halinde diğer bölgelerde de aynı yöntemi kullanacağı tahmin ediliyor.

Amsterdam belediyesi süpermarketin açılışından haberdar olunduğunu belirtti. Belediye sözcüsü yeni açılan süpermarketin faaliyetlerinin izlemeye alınacağını dile getirdi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın